Tomíci oslavili 15. výročí Asociace TOM

Ondra
Asociace
V pátek 16.června se 250 tomíků a přátel Asociace TOM plavilo po Vltavě na parníku Tyrš, aby tak oslavili patnácté výročí spolku. Plavba začala na Výtoni v osm večer, po příjemné letní bouřce, vzduch se vyčistil a osvěžil, takže tomíci vychutnávali akci plnými doušky a všemi smysly. Na parníku hrály kapelky Staroměstský dixilend a Steampboat Stompers, po uvítacím proslovu náčelníka Tomáše Novotného a zdravici Jany Vohralíkové následoval dobrý raut. Pro potěšení uší a očí vystoupily a skvěle zatančily dvě Madonny z litoměřických Sluníček a českolipská Chippewa sehrála vlastní hru Vožblouch. Závěr plavby si tomíci zpestřili promítáním fotek Milana Blšťáka, fotografa „makro a mikro“ fotek. Oslava na parníku Tyrš se zdařila, pochvalné ohlasy to jen potvrdily.
V sobotu společně poobědvali nestoři a vedení spolku v restauraci U Knihovny a večer navštívili divadelní představení. Ostatní tomíci se letní Prahou kochali a toulali do neděle, program si zajišťovali vlastní.
Velké oslavy budou pokračovat na podzim na Moravě, kde se tomíci budou projíždět tentokrát parní lokomotivou Velký Bejček.