Máte už kouzelnou kartičku tomíků?

Vážení tomíci,

pokud jste se účastnili sněmu ve Svitavách, tak vám jistě v hlavě utkvěl pojem „kouzelná kartička tomíků“, pokud jste tam nebyli a slyšíte toto poprvé, tak dávejte pozor! Tomíci mají svou vlastní členskou kartičku a není to kartička ledajaká, jedná se o „Evropskou kartu mládeže EYCA“, kterou má pod palcem Česká rada dětí a mládeže. Díky kreativnosti Matěje Choura získala kartička design Asociace a je pro vás připravená!

K čemu vám vůbec bude?

Jistě jste se při výpravách setkali s problémem prokazování věku dítěte v dopravních prostředcích. Kartička tento problém řeší! Obsahuje fotografii i datum narození. Na tuto kartu je také vázáno mnoho slev po celé ČR. O slevách se dozvíte více na www.eyca.cz, namátkou je možné zmínit slevy u Albi, Cinestar, Husky, Student Agency apod. Dále je možné kartičku použít také jako studentský průkaz, je určená všem od 5 do 30 let.

Pokud máte ve vašem okolí zajímavý tip na místo, kde by se dala vyjednat sleva (například bazén, fitko, prodejna sportovního oblečení,…), napište to na mail ondra@a-tom.cz. Tým, který se na ČRDM o karty stará, se pokusí slevu vyjednat.

Kartička je k dispozici ve dvou variantách – studentská a nestudentská. Studentská karta obsahuje navíc také název školy a je tedy možné použít ji pro prokázání statutu studenta, což je mnohdy výhodné. Kartička obsahuje jméno a příjmení, datum narození, fotografii, datum platnosti karty, číslo karty, jméno oddílu a případně také název školy. Na druhé straně je navíc prostor pro natištění oddílového motta, adresy klubovny či webových stránek.

Co vás to bude stát?

Za pouhých 10 Kč získáte celou tuto parádu, bez který žádný tomík nemůže žít! Platnost kartičky je 4 roky, což představuje 2,50 Kč na rok a to je vskutku akční cena! Platba za karty bude probíhat na bankovní účet Asociace TOM (164456389/0800) s variabilním symbolem: číslo oddílu + 777 (např. oddíl 5208 uvede 5208777)

A co lidé nad 30 let?

Pro tuto zkušenou a ve spolku nepostradatelnou kategorii vedoucích jsme schopni zajistit kartičky také. Zmizí z nich mládežnický symbol, jinak budou stejné jako ty ostatní. Budou stát 20 Kč

Toužíte po kartičce?

Pokud vás tato karta zaujala, kontaktujte prosím Ondru Šejtku (ondra@a-tom.cz), kterému je nutné zaslat seznam členů, pro které chcete karty vyrobit, včetně jejich fotografií. První várka karet se bude vyrábět v závěru února a proto své požadavky prosím zasílejte nejpozději do 19.2.

Od každého člena budeme potřebovat:

  • Typ karty (studentská, nestudentská)
  • Jméno a příjmení
  • Datum narození
  • Název školy (v případě studentské karty)
  • Fotografii (klasickou portrétovou 3x4 cm v elektronické podobě, čím kvalitnější, tím lepší)
  • V případě studentské kartičky bude nutné zaslat také naskenované potvrzení o studiu

Dále informaci o tom, co chcete natisknout na zadní stranu karty (max. 2 řádky textu).

Pro lepší administraci seznamy prosím zasílejte v excelu a fotografiím přiřaďte název v podobě prijmeni-jmeno.jpg. Šablonu pro zaslání seznamů naleznete na adrese: https://www.a-tom.cz/clenske-karty-eyca.

Další várky kartiček se již budou objednávat přes elektronickou evidenci, o tomto vás budeme informovat.

Jak jsme již uvedli výše, tak kartička je k dispozici pro všechny od 5 do 30 let. Tento věkový limit je vázán na logo „Evropských karet mládeže“ EYCA. Vzhledem k tomu, že chceme umožnit i dříve narozeným tomíkům vlastnit tuto členskou kartu, vyrobíme také kartičky bez loga EYCA. O tomto vás také budeme informovat. Kartičky bez loga EYCA na sebe již nebudou mít navázané slevy, ty jsou vyjednávané na logo EYCA, nicméně i tak členská kartička tomíků představuje hezkou věc.

Tomíci, hlaste se! Kartiček ubývá!