Vyzvědači v temných (letos mladoboleslavských) uličkách

denisa
Asociace

Vyzvědači jsou již tradiční a oblíbenou akcí, na které se schází přátelé a kamarádi z několika oddílů. Letos do krásného a členitého centra Mladé Boleslavi přijelo na 120 tomíků z osmi oddílů: pořádající a obhajující Dakoti z České Lípy, Chippewa ze stejného města, Magneti z Kamenického Šenova, Robinsoni z Poděbrad, S.T.A.N. z Prahy, Máci z Turnova, Roháči z Kladna a z Brandýsa dorazili Veverci. 

Celý sobotní den byl vyčleněn samotné hře – nejprve tvorba zapeklitých otázek a úkolů, poté tříkolový boj, který končil již za tmy, a tak se běhalo v záři krásných luceren. Křivolaké uličky, nesčetně schodů, temná zákoutí, mohutné kostely, interaktivní náměstí… to všechno vidělo prchající či se plížící tomíky. Po centru se dokonce pohybovalo několik osob zdánlivě mezi vyzvědače nepatřících – dlaždič celý v oranžové kombinéze, tatínek s prázdným kočárkem, dívka, která po bedlivém prostudování byla chlapcem, klavírní virtuóz nebo bezdomovec. Ale jelikož i tito nenápadně svým očkem hlídali okolí a pelášili za či před ostatními vyzvědači, bylo jasné, že patří k nám!

A jak to celé dopadlo? Trofej zvanou Větev si poprvé odvezl oddíl Veverků do Brandýsa a přislíbil jí čestné místo v muzeu, v prosklené skříňce, kde bude celý rok čekat na to, až se vypraví zase do jiného historického města a bude předána novým či staronovým vyzvědačům. Druzí byli Staňáci a třetí pak oddíl Roháčů.

Více článků i fotografií najdete na webu oddílu TOM DAKOTI (www.tom-dakoti.cz), článek přímo zde: http://tom-dakoti.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=314:jak-vidli-vyzvdae-rohai-veverci-a-robinsoni&catid=10:co-se-nevejde-jinam

 

Tomek Hurt

TOM DAKOTI

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu