Svět přes hledáček s oddílem TOM Sluníčko

denisa
Asociace

Poslední únorový víkend se na šitbořické základní škole konal první z řady fotokurzů, kterého se mohli ( a mohou) účastnit jak začátečníci, tak pokročilí, majitelé kompaktů, ultrazoomů, i zrcadlovek. Na začátku workshopu se probírala hlavně teorie fotografie, použití expozičních režimů, blesku, kompozice a například i to, ve kterých programech a jak lze pořízenou fotografii upravit.

Následovala praxe, kde se fotografovalo v terénu, v pohybu nebo jsme zkoušeli vytvořit portrét. Na závěr každého fotografování se vybíralo TOP 10 snímků, které jsme si za pomocí techniky společně ohodnotili a diskutovali o tom, jak fotografii vylepšit, případně, jakým chybám se příště vyhnout.

Lektor kurzu, Jan Novotný, byl nejen velmi ochotný odpovědět na jakýkoliv dotaz, ale také pomoct s nastavením fotoaparátu. Kurz byl i, co se osazenstva týče, velmi rozmanitý.

Kromě studentů se ho zúčastnil sedmiletý Petr, ale například i učitel základní školy. Večer nechyběla zábava- pobavili jsme se o počítačových úpravách u bowlingu. Po probuzení v klubovně TOM Sluníčko Šitbořice jsme se díky nedělnímu vydařenému počasí vydali tvořit na Pálavu.

Z fotokurzu jsme si odvezli nejenom nové znalosti o fotoaparátu a to, jak s ním pracovat, ale také vzpomínku na příjemně strávený čas, zážitky z her a stovky fotografií.

 Informace z kurzu si můžeme kdykoliv osvěžit díky tištěným brožurkám, které jsme si mohli vzít domů. Další akce se koná 21. března, přihlásit se můžete již nyní, protože věřte, že pořídit dobrou a kvalitní fotografii není tak těžké, když víte, jak na to...

Alena Poláková, účastnice kurzu

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu