Roudničtí tomíci v jarním Kořenově

      Letošní zima nám nebyla příliš nakloněna, co se zimních sportů týká, běžky jsme nechali doma rovnou. Na sjezdovce se lyžovalo na technickém sněhu, šlo to nakonec dobře…jen v dopoledním čase. Za to překrásné slunečné počasí po celý týden přímo lákalo na výlety do okolí. Vystoupali jsme na rozhlednu Štěpánku, kde jsme obdivovali zrekonstruovaný kamenný maltézský kříž a na Maják, což je nová rozhledna v Příchovicích s Muzeem Cimrmanovy doby, která byla otevřena v červnu loňského roku. Nás velmi zaujala jistě „praktická“ přenosná turistická značka. 

Část naší skupiny vystoupala na Sněžku, která je s konečnou platností o jeden metr vyšší. Vyzkoušeli jsme jízdu novou lanovkou…jen na „Růžovku“, dál jsme vystoupali pěšky. Počasí bylo exkluzivní. Zpátky jsme se vraceli kolem Luční boudy s nejvýše položeným minipivovarem (točí zde pivo Paroháč) v Čechách. Další naše kroky vedly k Mumlavským vodopádům, kde jsme si smočili nohy. Navštívili jsme i nejvýše položenou osadu Jizerských hor, Jizerku, kde jsme přešli vrch Bukovec(1005 m) s opravdickým sněhem…a pak, že sníh není.

Jarní prázdniny byly opravdu jarní, užili jsme si jak lyžování, tak i výletů do okolí. Třešničkou na dortu potom byly večery s kytarou či společenskými hrami.

 

                                        Vratislav Florián Hroch – TOM 19029

                                                         Roudnice nad Labem

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu