Pozvání na tábor do Německa v roce 2015

Milí přátelé,

Deutsche Wanderjugend Vás srdečně zve na mezinárodní spolkový tábor Bundeslager, který se bude konat začátkem srpna 2015 ve středním Německu.

Společně strávíme týden plný výletů, pěšího putování a poznávání památek.Tábořiště se nachází na okraji pahorkatiny Reinhardswald v jižní části Weserbergland, která je jedním z největších a nejméně osídlených zalesněných území v Německu. Část bukových a dubových lesů je ponechána ve svém původním stavu jako prales. Uprostřed pahorkatiny leží pohádkový zámek Sababurg a známá obora. Nedaleko tábořiště protékají řeky Werra, Fulda a Weser, které přímo zvou k výletům na lodích i na kole.

Chceme Vám také nabídnout možnost prezentovat své aktivity. Na vlastní kůži poznáte, jak rozmanití jsou mladí evropští turisté.

Budeme proto rádi, když ostatním účastníkům tábora předvedete činnosti, kterými se ve svých zemích zabýváte vedle turistiky, ať už se jedná o zvláštní řemesla, písně, tance, ruční práce, sport nebo hry – Bumdeslager 2015 je příležitostí ukázat své tradice ostatním.

Zároveň tím získáte možnost poznat a vyzkoušet si činnosti z jiných regionů.   

Praktické informace:

  • Místo konání: Immenhausen am Reinhardswald, nachází se mezi městy Kassel, Göttingen a Paderborn
  • Příjezd: vlakem přes Kassel-Wilhelmshöhe na nádraží Immenhausen, v blízkosti dálnic A7 a A44.
  • Termín: neděle 1. srpna 2015 až neděle 9. srpna 2015. Příjezd na tábořiště za účelem postavení tábora je možný od 27. července 2015, odjezd do 14. srpna 2015.
  • Náklady: cena za ubytování, společné stravování a program nepřekročí 160 € za osobu. Tuto částku se ještě budeme snažit snížit prostřednictvím dotací. Ulehčit financování tábora se budeme – podle možností – snažit zvláště zahraničním skupinám. Je třeba si dovézt vlastní stany.

Minimální věková hranice je 8 let.

Pořadatelem tábora je Deutsche Waderjugend ve spolupráci s Verband Deutscher Gebirgs- und Wandervereine e.V.  Zájemci se mohou hlásit prostřednictvím e-mailu na adresu: Camp@wanderjugend.de.  Do německy či anglicky psaného e-mailu je třeba uvést:

  • název skupiny a místo působení
  • jméno a kontakt na vedoucí/vedoucího skupiny
  • přibližný věk účastníků
  • přibližný počet účastníků

Následně Vám zašleme podrobnější přihlášky (v němčině/angličtině).

Bližší informace k programu obdržíte na podzim 2014.

Těšíme se na Vaše přihlášky.

Na shledanou na spolkovém táboře 2015.

Mojmír Nováček


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu