První srpnový týden podnikli dva členové náčelnictva tomíků inspirativní pouť po táborech tomíků

lukas.husek
Asociace

Po návštěvě rodinného tábora Pavla Stochly na naší základně v  Dobré Vodě (tábora s liberálním programem plným her, při kterých táborníci využili nově vybudované hřiště na míčové hry a vyráželi na výpravy do bližšího i vzdálenějšího okolí) jsme pokračovali na tábor do Hrutova. Zde sídlil na hezkém místě Turisťák z Rosic. Dítka byla i s částí vedoucích mimo tábor na výpravě, ale  místo se nám líbilo a podle někdejší vedoucí oddílu (dnes zajišťující zázemí a kuchyni) vše klape a početná parta mladých vedoucích si s oddílem ví rady. Dobré zjištění!

Severočeští Stopaři z Jirkova tábořili ve skromné skautské chalupě v Dolní Bečvě, hráli hry kolem ní a podle současného šéfa oddílu Jiřího Černera i toho bývalého, Mirka Kašpara, jim v zásadě nic nechybělo.

Na tábořišti se pohyboval i mladý muž v maskáčích, profesionální voják budící respekt:-) , ale věnoval se oddílu,  blíže jsme se s ním neseznámili a jeli dál, do hor, na chatu Doroťanku do Starých Hamrů v lůně Beskyd.

Zdejší pobyt tomíků se vymykal turistickému programu - parta pětadvaceti dospívajících mladých lidí natáčela videa v rámci projektu Léto s kamerou. Mladí filmaři nám  chutě  pustili kousek lehce strašidelného filmu a my museli uznat, že jsou nápadití v textech, režii i ve střihu.

Další dva tábory se konaly poblíž Opavy.
Kousek od zámku v malebné Raduni tábořil ostravský  Bludný kruh Tomáše Jirouta. Děti byly tradičně na výpravě, tentokrát na finální, pokladové výpravě, ale šéf oddílu nám předvedl dobře postavenou kuchyni a vůbec pěkný tábor s týpky a dobrým zázemím kuchyně a sprchy...
Nejlepší ale přišlo na konec. Klobouk dolů před velkým táborem hlučínského TOM Orion Jiřího Kinďury. Krásné místo v přírodně, v malebných Jánských Koupelích, dobrá dostupnost, ale  také solidní soukromí tábora, v jehož vzdáleném  sousedství stálo jen několik nerušících rekreačních chatek...

Tábor pro víc než čtyřicítku táborníků byl dobře postaven, podsady i zařízení kuchyně byly vlastní, oddílové výroby... Potěšil nás  znak asociace  přímo na bráně, potěšil nás bezvadný pořádek, zajímavý program, vodácké vybavení i nápaditě zařízené obří stany sloužící pro ubytování dětí všeho věku.

Zástupce vedoucího Marek Stuchlík nás táborem provedl, děti rády zapózovaly, z kuchyně voněl lančmít...

Odjížděli jsme  z táborů s dobrým pocitem, že máme ve spolku nadšence, kteří se o děti dovedou postarat, dovedou jim připravit bezvadný, v některých případech nadstandardně nápaditý program.

(ton)

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu