Kadao oslavilo třicítku

denisa
Asociace

Všemi očekávaná akce, oslava třicátých oddílových narozenin, proběhla tento víkend na srubu ve Vršovicích. Bylo využito mnoho úsilí, starostí a práce hlavně ze strany vedoucích. Příprava byla dlouhodobá a všechno vyšlo výborně i díky skvělému počasí!

Někteří vedoucí stavěli na srubu už v pátek dva velké hangáry a celkově připravovali srub na sobotu, pak tam spali a hlídali. V sobotu rána přijeli všichni stávající členové. Bylo nás neuvěřitelných 77! Přijeli objednaným autobusem, do linkového bychom se bezpochyby nevlezli.

Děcka si postavila stany, oškrabala brambory a pak se celé dopoledne hrály hry. Před jednou hodinou odjeli nejstarší vedoucí do klubovny, kde měli sraz oddíloví kamarádi, rodiče a bývalí členové. Prohlédli si klubovnu, vystavená trička, kroniky a promítaly se fotky. Poté přijeli za námi na srub také objednaným autobusem. Bylo jich kolem 30 a k nim se přidali další, kteří přijeli po své trase přímo na místo narozenin, do Vršovic.

V 15 hodin začala oslava slavnostním nástupem. Tom řekl pár slov, zazpívali jsme "Oddíl má narozeniny..." a najednou stál před náma obrovský třípatrový dort. V životě jsem takový dort neviděla! Byla to velmi věrná kopie obrázku, který doprovází naše oddílové jubileum na veřejnosti, především na webových stránkách. Na obrázku je hora symbolizující dort, na jehož vrcholu je místo svíček oheň a kolem hory se oehrávají činnosti pro turistický oddíl typické. Současně jemse popřáli Tomovi k jeho pátečním narozeninám. Od vedoucích dostal bobříka oddílu v normální podobě a pak další velký dort s bílým bobříkem. Jídla a sladkostí tam bylo až až. A jako dárek pro nás ostatní, to byly barevné butony, nálepky a skládačky s dortem.

Po nástupu začala soutěž pro všechny "Kadaoman". Bylo 8 stanovišť: Hod, Oheň, Sekera a pila, Vzduchovky, Azimut, Orientace, Morseovka a Uzly. Všichni, kteří nebyli na kontrolách, obcházeli úkoly, současní i bývalí členové, rodiče, přátelé a známí. Každý, kdo došel, dostal samolepku, na které byla nějaká stará fotka. Soutěž o devíti kontrolách zabrala celé odpoledne, během něhož ve velkém hangáru běžela smyčka s fotografiemi od roku 1984, byla zde vyvěšena všechna oddílová trička připomínající naše akce, Medvěd distribuoval právě na tento víkend slavnostní číslo časopisu Bobr, k zakousnutí byl buřtguláš a nekonečné množství dortů a sladkostí.

Když se setmělo, sešli jsme se všichni u ohně. Slavnostní oheň zapalovali 4 muži, každý z jiné generace: Pavel Král, jeden ze zakládajícíh vedoucích (52let) Juráš – dlouholetý člen a vedoucí (31 let)  Dib – současný vedoucí (20 let) a MiniKoště – člen (14 let).ů Jako již tradičně jsme večer zahájili naší oddílovou hymnou hymnou, s kytarou a houslemi. Poté všechny tři družiny předaly své dárky oddílu. Bobani měli pexeso se starými fotkami, Orlíci perníky ve tvaru oddílového znaku a Brouzdalové nový kadaácký zpěvníček pro nejmenší děti. Taky se hrály všechny družinové scénky a zpívaly tucty písniček. Byla to prostě ta pravá pohoda u ohně. Pro některé, kteří na srubu nespali, přijel autobus. Někteří odjížděli auty, ale většina zůstala a zpívala u ohně, mnozí  až do ranních hodini.

Celé narozeniny se opravdu perfektně vydařily a ti, kteří na tom měli mnoho přičinění, si určitě hluboce oddechli. A jestli se nám to líbilo? Za sebe říkám ano. A za ostatní? Dovoluji si říct, že všichni byli nadšení. Těším se na 40. výročí. Tak oddíle, všechno nejlepší a dlouhé trvání.

P.S. Díky, všem kluků a holkám, kteří přiložili ruku k dílu, za skvělou přípravu.

Tereza Weichtová

 

Fotografie: 

Komentáře

Veliká gratulace! 30 je krásné číslo! Když jsem se narodil, tak jste vznikli právě vy :-).


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu