Na výlet do Saska? Proč ne?

omanek
Asociace

V úterý 14.října proběhla na půdě ČRDM schůzka iniciovaná saskou organizací křesťanské mládeže (Evangelische Jugend in Sachsen Landesjugendpfarramt).
www.evjusa.de

Zástupci evjusy spolu s kolegy z dalších organizací představili účastníkům z řad ČRDM ubytovací zařízení v Sasku, které se orientuje na mladé lidi, studenty, školní a dětské kolektivy a mladé rodiny.

Pro tomíky má velmi zajímavou nabídku právě evjusa, která má mezi svými objekty nejvíce ubytoven tzv. samoobslužných (cca 60). Cena v takovém zařízení začíná na 6 euro.

Druhé dvě organizace, které se v úterý České radě dětí a mládeže prezentovaly, jsou zaměřeny spíše na edukativní a zážitkové pobyty. Jejich ubytovny a hostely jsou často skvěle vybaveny sportovním a relaxačním zařízením. Ubytování v těchto zařízeních je již s polo či plnou penzí a cena se šplhá k 20 euro a více.

Prostory organizací Jugendherbergen in Sachsen a KiEZ in Sachsen tedy doporučujeme spíš pro pořádání kurzů, mezinárodních srazů a podobných aktivit podpořených státními či evropskými granty, nebo na rodinou dovolenou.

Všechny tři organizace spolupracují se Saským kruhem dětí a mládeže, se kterým by ČRDM ráda prohloubila spolupráci a našla cestu ke společným projektům. Prvním krokem je vzájemná propagace.
Tomíkům se tak naskytla další příležitost propagovat naše chalupy, zejména pak Oparenský mlýn a Herberk ve Sloupu.
Pokud byste rádi podpořili nějakou svou oblíbenou chalupu (nemusí být Asociace TOM) a inzerovali ji kolegům ze Saska, rádi ji přidáme do seznamu objektů, které bude ČRDM prezentovat jako vhodné ubytovací zařízení v ČR.

Posílat své tipy můžete na omanek@a-tom.cz.

Pro inspiraci na výlet do Saska sledujte stránky výše zmíněných organizací.

www.evjusa.de
www.kiez.com
www.jugendherberge-sachsen.de

Ondřej Mánek

 


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu