17. listopad trochu jinak

denisa
Asociace

17. listopad slaví každý po svém. Tak například 50 členů z oddílů TOM „Litomíci“ Litoměřice, TOM „Sojčata“ Žitenice, turistického oddílu při ZŠ Lingua Universal a turistického oddílu při ZŠ Havlíčkova se sešlo ráno u  litoměřického Alberta a vyrazilo směr Bílá stráň věnovat se úklidu okolí.

Než jsme se vrhli do vlastního úklidu, zahráli jsme si pár her u rybníčku a pak už hurá rozdat rukavice, pytle a snažit se, abychom získali diplom o nejlepší odpadek.

Nakonec jsme měli tolik odpadků, že část byla autem odvezena hned od rybníčku a my vyrazili na Bílou stráň.

Na vršku Bílé stráně začalo foukat, tudíž signál pro nás, přestat na chvíli sbírat odpadky, vytáhnout z baťohů draky…. a stalo se něco neskutečného – letos nebudeme jen běhat po poli a zkoušet, jestli se draci vznesou – „Draci letos létají sami!!!“  

Když jsme se dost nabažili tím, jak draci parádně létají, rozdali jsme si diplomy za účast, za nejkrásnějšího draka, za nejlépe letícího draka a hlavně za nejlepší odpadek, kde 1.místo získal funkční kabel k počítači, 2.místo získal reproduktor a 3.místo získaly části do počítače…

Po rozdání cen se část odpojila směrem k domovům a druhá část pokračovala v úklidu na Mostné hoře, kde jsme ještě našli spousta užitečných věcí – funkční přenosnou anténu, spousta kabelů, několik pytlů plastů, různé směsi, skla, atd.

Na Mostné hoře na Drakově zahrádce jsme si ještě opekli buřtíky a pak již spokojeni a lehce unaveni jsme se rozešli do svých domovů.

Akce se vydařila a již teď se těšíme na další!

 

Za TOM „Litomíci“ Litoměřice

Katka Krňáková

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu