Čistka ve stodole

lukas.husek
Asociace

Ne, nejedná se o nadpis do bulvárního plátku – třeba „Čistka ve Stodolní ulici“, ale jde o zcela bohulibou akci v pořešínské chalupě. Začátkem září  se sem vypravili zaměstnanci ústředí, aby připravili stodolu pro tesaře, zedníky…nebudu vás napínat – stodola dostane novou střechu a jako bonus ještě spojovací dveře do dřevníku.

A protože pod střechou na trámech byly uložené relikvie z dob dávno minulých a k likvidaci naprosto zapovězených (starý koňský potah nebo dřevěná nádrž na vodu se k chalupě prostě hodí ), přijeli jsme, abychom tyto poklady snesli a uložili než bude střecha zase krásná a nepromokavá.

Tam, kde ještě v létě pomalu tlely trámy a prosvítalo slunce, kde si vosy v klidu vybudovaly výstavní hnízdo a kde se čas od času za větru ozvalo drrrrržuch! -  to jak sjela stará taška…tak tam se po dva dny ozývalo jen „drž to, pouštím!“…“takhle ne,natoč to doleva“…“takhle ne, natoč to doprava!“..“no,  tak už je to jedno, ta  taška už vypadla“…

Jak ale můžete vidět na fotkách, vše nakonec dopadlo dobře. Při vyklízení nebylo zraněno žádné zvíře ani člověk, nepočítám – li tedy kuře, upečené ve skvělé peci.

A to si všichni pracanti opravdu zasloužili.

Jindra Zoufalá

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu