Oddíly KADAO a ČMOUDÍK vyrazily Za Posledním puchýřem do Znojma

denisa
Asociace

Za Posledním puchýřem je akce Klubu českých turistů, který pořádal Odbor KČT Kudrna. Pochod „Poslední puchýř“ má představovat konec turistické sezóny. My jsme si řekli, že se jednou taky zúčastníme a navíc, když je to ve Znojmě, které je samo o sobě nádherné a má i krásné okolí.

Z Opavy nás vyrazilo pouze 18, takže jsme si půjčili dvě dodávky a vyrazili v pátek po škole. Ve Znojmě jsme se sešli s přáteli z oddílu Čmoudík Ostrava. Obsadili jsme společně jednu školní třídu a půl patra zdejší základní školy. Celkem nás bylo 33. Po registraci jsme si ještě večer vyrazili prohlédnout večerní, spíše noční, osvětlené Znojmo. Procházka stála za to, takže se nám pak krásně spalo, i když ráno spánek uťali „nadržení“ turisti, kteří vyráželi na nejdelší trasy.

Ráno jsme na snídani "zdlábli" kuličky s mlékem a vyrazili do NP Podyjí. Každý měl vlastí kartu s popisem tras, na kterou sbíral razítka z kontrol, přes které jsme šli. Vybrali jsme si třicetikilometrovou trasu podél Dyje, přes Devět mlýnů na vinici Šobes, směrem na Hnanice, ale pak z ní odbočili na Šobeskou vyhlídku a ušli celkem 24 kilometrů s pěti – šesti razítky. Nutno pochválit Čmoudíky, kteří ušli celých 30 kilometrů. My jsme zase hráli cestou hry, jejichž výsledky se jsme  vyhodnotili až ve škole.

Byla to krásná túra, počasí bylo úžasné, okolí parádní a naši malí, v obou oddílech, nejlepší!!

Navíc nikdo neremcal a neobtěžoval otázkami „…kdy už tam budeme?“  Cestou jsme zahráli pár her, u bunkru našli „kešku“ a měli se skvěle. Nechybělo ani občerstvení, na které pořadatelé nezapomněli a taky jsme cestou potkávali turisty známé i neznámé, s kterými jsme si, především my starší, měli vždy o čem poklábosit.

Po návratu byly v plánu deskovky, grilovaná kuřata k večeři, hrálo se na kytaru a zasloužený úspěch sklidil twister.

V neděli ráno jsme si dali koblihy, sbalili se a vydali do města. Vyšplhali jsme na Radniční věž, prošli si Znojemské podzemí a auty jsme dojeli k Malovanému sklepu v Šatově. Naše poslední zastávka byla v Louckém klášteře. Co by to bylo za návštěvu Znojma bez vína! Samozřejmě vedoucí jen nakoupili víno domů (dětičky zůstaly v autě) a pak už zbývala cesta v dešti zpět do Ostravy a Opavy.  Vy, kteří jste nejeli, a nemyslím jen členové Kadaa, jste udělali obrovskou chybu! Byl to fakt prima víkend, který jsme si opravdu užili!! Díky, Kudrno!!

Tereza Weichtová, TOM Kadao

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu