Mapování radiace jako hra na výpravách?

omanek
Asociace

Vážení kolegové,

máte zájem se zapojit do programu radiační ochrany?

Oslovil nás Státní ústav radiační ochrany, který hledá mladé zvídavé lidi se zájmem o techniku. SÚRO Praha,v.v.i. hledá dobrovolníky z řad občanů, kteří by monitorovali radiaci v rámci svých výletů do přírody.  Pro členy oddílů, kteří se zajímají o tuto problematiku nebo jsou nadšenci do techniky, je to možnost se seznámit s novými přístroji a postupy.

SÚRO Praha,v.v.i. by případným zájemcům na čas zapůjčil přístroj (krabička o něco větší než mobil), který by s sebou nosili na výlety, výpravy a cestou by prováděli měření, které by pak Státnímu ústavu radiační ochrany odeslali. Odborníci z tohoto ústavu by dále data zpracovali a zanesli do mapy.

                Připadá nám to jako zajímavé zpestření programu na oddílových výletech. Pokud o takovou spolupráci projevíte zájem, prostudujte si prosím přiložený dokument (v druhé příloze je fotka přístroje na měření radiace). Následně bychom zájemce poprosili, aby se přihlásili paní Věře Matějkové z SÚRO, která by s vámi domluvila další postup. Kontakt na ní vám e-mailem rádi pošleme, informaci získáte ne omanek@a-tom.cz .

                Předpokládáme, že by před měřením a zapůjčením přístrojů proběhla krátká schůzka, na které byste se s přístroji seznámili a naučili pracovat. Takovou schůzku se bude SÚRO snažit uspořádat na úrovni krajů. Budeme tedy rádi, když se vám v krajích podaří se zkoordinovat navzájem a školení připravit pro více oddílů.

 

Pokud se do projektu chcete zapojit, napište prosím paní Matějkové. Uveďte prosím, za jaký oddíl se hlásíte a kde působíte, ve které obci – kraji. Zanechte na sebe kontakt. Do předmětu zprávy napište: radiace Asociace TOM č.odd.

 

PS: Celá akce je zcela bezpečná.

 

Milí oddíloví vedoucí,

                pokud se do projektu zapojíte, budeme rádi za vaši reakci, nějaký komentář k celé akci, foto z monitorování nebo článek.

S pozdravem vaše ústředí

 

Kontakt na paní Matějkovu vám zašle Ondra Mánek - omanek@a-tom.cz

 

 

 


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu