Registrace tomíků v KČT v roce 2017

lukas.husek
Asociace

Upozornění: V úterý 6. prosince 2016 jsme v hromadné mailové poště odeslali tabulku, která je omylem nadepsaná Příspěvky členů KČT v oblastech 2016. Šlo samozřejmě o příspěvky pro rok 2017. Níže uveřejňujeme infrormace poskytnuté generální sekretářem KČT včetně tabulky příspěvků KČT pro rok 2017.

Vážení kolegové vedoucí,

jak jsme již informovali v Tomíkovi i na webových stránkách, bude od 1. ledna zrušena dosavadní oblast Kostka – Ostrava.

Vedení KČT, které nastoupilo před více než dvěma a půl roky, si dlouhodobě přálo, abychom dosavadní model automatického členství tomíků v klubu - a tím i v systému placení příspěvků – změnili. Na svitavském sněmu jsme sice ještě do stanov vtělili povinné členství tomíků v KČT, partneři z klubu se ale rozhodli pro opuštění dosavadního modelu financování. V letošním roce již nešly příspěvky pro tomíky přes asociaci, jako tomu bylo v uplynulých 18 letech, ale klub podpořil oddíly TOM činné v KČT po své linii. Součinnost například v Turistických závodech či podíl klubu na vydávání Tomíka zachovány zůstaly. Informace o tomto postupu vyšla během roku i v Tomíkovi.

Tento stav věcí vedení tomíků respektuje. V nejbližší době k této věci vydáme spolu s předsedou KČT dopis pro oddíly TOM, na jehož znění se společně dohodneme. Dalším krokem bude návrh na změnu stanov – zde oddílům doporučíme vypustit paragraf o povinném členství v KČT.

Je jasné, že nový model zasáhne i do placení a registrace. V příloze naleznete podrobný rozpis příspěvků a postupů registrace, který připravil generální sekretář KČT Mojmír Nováček. V tomto smyslu bude upravena i asociační evidence.

Jednoduše řečeno: do KČT se od 1. ledna budou zájemci o členství hlásit samostatně, po své linii, vyberou si druh členství, který je pro ně zajímavý. Prosíme v této souvislosti, abyste nadále veškeré dotazy k této věci směřovali výlučně na sekretariát KČT.

S díky za pochopení

Tomáš Novotný


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu