Vy ještě nemáte Velkou knihu o tomících?

lukas.husek
Asociace

Milí tomíci,

marná sláva, kulaté výročí je kulaté výročí a zaslouží si důkladnějšího připomenutí. Ovšem vtěsnat pětadvacet let historie našeho spolku do jedné jediné knihy, slovem i obrazem, byl opravdu úkol až trochu sisyfovský. Tento šutr si svá bedra (více či méně) dobrovolně naložilo ústředí asociace, jmenovitě Tomáš Novotný, Zuzana Antošová, s přispěním Lukáše Huška. Na knížce se spolupracovali i další kolegové z ústředí tomíků a hlavně vedoucí, kteří poslali své fotky, zážitky a články z oddílových kronik.

Nastalo dvouleté údobí shromažďování a třídění výchozího materiálu, tedy článků, log, fotografií, různých tabulek, hlášení, plakátů, výsledkových listin, hlášení, prohlášení, smluv, bilancí, prostě všeho, s čím se jednotlivé oddíly i jejich ústředí při své činnosti mohly setkat. Velkoformátové fotografie i řada dalších zdařilých snímků jsou z dílny Milana Blšťáka. Když už se začalo zdát, že prameny vyschly a další příspěvky již nelze z vědoucích vedoucích vytřepat, nastala další výrobní fáze publikace, totiž grafická práce.

Předtiskové přípravy se velmi nápaditým a svěžím způsobem zhostil Jan Pohribný. Plně využil velkého formátu připravované knihy - tedy A4, aby  tak mohly vyniknout zvětšeniny těch snímků, které si o to přímo říkaly.

Velká kniha o tomících nemůže být lexikonem, v němž najdete úplně vše. Kdo ale chce mít vhled do oblastí činností, jimiž se tomíci zabývají, bude nepochybně spokojen. A víte co? Prohlédněte si, nebo ještě lépe - pročtěte si Velkou knihu sami. V pětadvaceti bohatě ilustrovaných kapitolách se dozvíte, co je hlavní náplní tomícké práce s dětmi, spatříte zajímavá místa, na která jezdíme, klubovny, základny, chalupy. Zjistíte, čím vším se zabýváme.

Kniha není na prodej, získat ji ale můžete za vskutku symbolický poplatek 70,-Kč, který zaplatíte na účet Asociace TOM. Tento obnos pošle ústředí na charitu, jmenovitě pro Nadaci Naše dítě, na pomoc dětem s SMA (Spinální muskulární atrofií) a pacienty postižené nemocí motýlích křídel (DEBRA ČR, z. ú.)

Jiří Chour

 

Jedna kniha stojí 70 Kč a celá tato částka poputuje na charitu. Za oddíl si můžete (zatím) koupit maximálně tři výtisky. K zásilce vám připočteme 50 Kč poštovného. Tedy:

  • Jedna kniha: 70 Kč + 50 Kč
  • Dvě knihy: 140 Kč + 50 Kč
  • Tři knihy: 210 Kč + 50 Kč

Máte-li zájem, pište na ústředí na mail ustredi@a-tom.cz a do tří týdnů ji máte u sebe.

Neváhejte a pište, zásoby nejsou bezedné :)

(ústř)

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu