Tomíci z Litoměřic se připojili k akci Ukliďme Česko

denisa
Asociace

Osmého dubna se jako již tradičně zapojil náš turistický oddíl mládeže Litomíci s ostatními dětmi a dospělými do akce Ukliďme Česko. Letos jsme si našli místo na cyklostezce Litoměřice – Křešice, těsně za Litoměřicemi, kde podle slov vedoucího odboru životního prostředí bylo nejvíce odpadků ze všech míst v Litoměřicích, kde se ten den uklízelo.

Na pomoc nám letos přišlo okolo čtyřiceti dětí a dospělých z TOM Litomíci, turistického kroužku při 7. ZŠ, zástupci TOM Sojčata ze Žitenic, nechyběli zástupci města, a to jmenovitě místostarosta Mgr. Karel Krejza a vedoucí odboru životního prostředí Ing. Pavel Gryndlera a ostatní spoluobčané, kteří přiložili ruku k dílu. Odpadků bylo opravdu hodně, našli jsme dokonce dva gauče a několik křesílek. Část odpadků skončilo v kontejneru, část se vytřídilo a část se rovnou odvezlo do sběrného dvora (asi 50kg železa).

Po úspěšném uklizení našeho úseku na nás čekala malá svačinka – domácí bábovka, perník, buchta nebo mini řízečky, které připravily skvělé maminky a babičky členů TOM Litomíci. Nechybělo také dětské šampáňo a pro děti malý dáreček za úklid. Všichni účastníci obdrželi upomínkový diplom za úklid.

Podle odhadů jsme sebrali okolo 300 kg odpadků + 11 pneumatik!

 Za TOM Litomíci a za sebe moc děkuji všem zúčastněným za pomoc, městu Litoměřice a Zdravému městu Litoměřice za materiální pomoc – kontejner, rukavice, pytle a organizátorům akce Ukliďme Česko za dodání pytlů.

Katka Krňáková – Kapitánka

TOM Litomíci, Litoměřice

 

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu