Exministryně nám před odchodem z úřadu poděkovala & Boj o zrno neustává ani o letních prázdninách!

omanek
Asociace

Trocha spolkové politiky se nám nevyhne ani o prázdninách.

Kateřina Valachová, která se spolky vlídně zacházela a která splnila i část svých slibů ohledně peněz, nám před odchodem napsala docela milý dopis. Je to  odpověď na rozloučení, které jsme jí s Alešem Sedláčkem poslali poté, co oznámila rezignaci na svůj úřad.

Dopis je zajímavý i tím, že exministryně zmiňuje Jiřího Zajíce-Edyho, skauta, který jí nezapomněl na sociálních sítích připomínat, že vedle sportu je tu také spolková mládež. Edymu budiž za tenhle přátelský "nátlak" vysloven dík. Je možná škoda, že je v téhle snaze spíše osamělý. Co říkáte, tomíci, kteří visíte na vašich sítích ve dne v noci, jste schopni něčeho podobného? Většina politiků má facebook, twiter či jiné pojítko, proč jim kultivovaným způsobem nepřipomenout, že jsme tady a že by na nás měli myslet přiměřeným dílem státního rozpočtu a také vlídným legislativním prostředím?

To Aleš Sedláček, šéf České rady dětí a mládeže, buší do politiků permanentně. Je to pro mne jako pro účastníka- matadora desítek, ba stovek schůzek s ministry, poslanci, úředníky či ministerskými předsedy až neuvěřitelné. Co? Kde Aleš tu energii bere!
Po snaze změnit přiblblý vodní zákon, který kazí oddílům táboření u říček a potoků, atakuje Aleš poslance rozpočtového výboru sněmovny s připomenutím, aby podpořili přesun trochy peněz uvnitř balíku školského ministeria, přirozeně ve prospěch nás, spolků. Tahle změna má podporu vlády, Pilného ministerstva...tak ještě ten rozpočtový výbor.

Tomíci,kteří u řady jednání byli "naživo", se samosebou přidávají.

 

Oba dopisy najdete v přílohách.

 

Pěkné léto přeje

Tomáš Novotný


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu