Velká brigáda v Pořešíně

lukas.husek
Asociace

Od soboty 26. srpna probíhá na pořešínském statku velká brigáda. Původně plánované údržbářské práce byly ještě rozhojněny o potřebu odstranit velké škody, které napáchala vichřice týden před brigádou.

Práce na chalupě se rozeběhly dobře, děsivou epizodou byl ale pád nákladního auta plného štěrku do stráně pod kapličkou. Šofér vyvázl jen s lehkým zraněním a auto nebylo kupodivu příliš poničeno. Vyprošťovací práce za pomocí té nejtěžší techniky trvaly víc než osm hodin.

Brigádníci si na jeden den odskočili na Vltavu a sjeli překrásný úsek z Vyššího Brodu do Rožmberka. Ve středu a čtvrtek pokračovalo štípání dřeva, úprava cest, malování, izolační práce či sekání kopřiv v novém domě v Rožmberku. Všem makačům patří dík, přece jde vše dobře od ruky.

(ton)

Fotografie: 
Pořešín těsně po bouři nafotili hostéPořešín těsně po bouři nafotili hostéPořešín těsně po bouři nafotili hostéOkolí Pořešína před brigádou po vichřiciPopadané stromy u chalupyPoničený plot našeho statkuBrigádníci se vrhli na zpracování dřeva dovezeného i popadanéhoPráce jim šla pěkně od rukyMnohaletý trénink z předchozích brigád je na práci s motorovou pilou znátBrigádnice pracovaly, ale i zdobilyBrigádnice pracovaly, ale i zdobilyNechyběla tradiční hromadná fotka v brigádnickém stejnokroji Zátiší s utěrkamiStromolezec v sukni v koruně stromuTo byla asi maxi omeleta!Jako u řezníka!Nehoda- auto plné štěrku sjelo ze svahuVyprošťovací práce započalyA protáhly se až do pozdních hodinOdpočinkový den na voděKonkurence na raftechŠlajsnu zvládají brigádníci s přehledemI když borty to jistí!Vltava tekla pěkně

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu