Bradavice ve Stříbrných Horách -ohlédnutí za táborem Vejrů

denisa
Asociace

Turistickou základnu ve Stříbrných Horách jsme o prázdninách na čtrnáct dní proměnili ve školu čar a kouzel Bradavice.

Novopečené studenty přivítal šafář a klíčník Rubeus Hagrid, který je následně provedl po areálu školy (základny) a vyložil jim důležité historické okamžiky v dějinách Bradavic.

Jakmile se děti seznámily s okolním prostředím, moudrý klobouk je rozdělil do čtyř kolejí Mrzimor, Havraspár, Zmijozel a Nebelvír. A vedoucí se stali profesory.

Do výbavy studentů prvního ročníku patřili kouzelní tvorové, hábity, košťata a hůlky, jež si studenti koupili v rámci jedné z etapových her v Příčné ulici.

Celotáborová hra Dobrodružství z Bradavic byla rozdělena do sedmi částí a doplněna o výuku např. létání na koštěti, bylinkářství, lektvary, jasnovidectví, výuka o kouzelných tvorech a další.

Zúčastnili jsme se také probíhajícího mistrovství ve famfrpálu, které se odehrálo v čase, kdy naši studenti byli ve čtvrtém ročníku. V tomto úžasném sportu si nejlépe vedli nebelvírští studenti.

Po etapách naší táborové hry Kámen mudrců, Tajemná komnata, Vězeň z Azkabanu, Ohnivý pohár, Fénixův řád, Princ dvojí krve a Relikvie smrti se studenti utkali se zlem v boji o Bradavice. Především díky havraspárské koleji se podařilo školu ubránit.

Věnovali jsme se také turistice. Za čtrnáct dní putování  po Nízkém Jeseníku jsme nachodili 101 km.

Navštívili jsme Čertův kámen, Rešovské vodopády, koupaliště v Bruntále, Rýmařově a Tvrdkově, dále jsme se vypravili na hrad Slovinec, rozhlednu Velký Roudný, byli jsme se podívat u vodní nádrže Slezská Harta, na farmě ve Stránském a na zřícenině hradu Rabštejn a Strálek.

Všechny cesty nám zpříjemňovalo slunečné počasí a přátelská atmosféra, která mezi táborníky panovala.

Gabriela a Karolína Schejbalovi, TOM Vejři,

 

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu