S Kadaem po Tatrách

denisa
Asociace

Brnčálka, Teryna, Zbojnička – tři krásná jména horských chat v překrásných, sluncem zalitých, Vysokých Tatrách, které se staly na konci září azylem pro 20 starších členů našeho oddílu Kadao. Naše tatranské putování jsme začali v Tatranské Lomnici a čtvrtečním cílem byla Chata pri Zelenom plese neboli Brnčálka.

Až na velký počet turistů, jsme potkávali již jen samé krásy a barvy nádherného podzimu. Deštivé dny pominuly a my měli opravdu slunečné štěstí po celé čtyři dny. Z Brnčálky jsme přes Velkou Svišťovku, Skalnaté pleso, kolem Zámkovského chaty vyšlapali na Terynu (Teryho chatu), kde i ve výšce 2015 m n. m. bylo překrásné slunečné, ale již zimní počasí.

Po překrásné noci, kdy jsme samozřejmě již velmi brzy ráno venku „civěli“ na východ slunce, jsme se vydrápali po řetězech na Priečne sedlo, abychom mohli sněhem sestoupit ke Zbojnické chatě, kde jsme si s chutí dlouho zazpívali většinu našich oblíbených písní, díky kytarám, flétně a klavíru v hospůdce.

Nádherné čtyři dny ve Vysokých Tatrách jsme zakončili sestupem Studenou dolinou do Starého Smokovce. Díky moc všem lidem na chatách za péči, jídlo, úsměv a pohodu, kterou na horách, v tom svém zápřahu, velmi pozitivně šíří. „Ve vysokých horách, větr vyfukuje“, zpívá Vlasta Redl a i náš oddíl KADAO měl možnost si ověřit, že vyfukuje nejen větr, ale že svítí i slunce, podzim hraje barvami, leží čerstvý sníh a vůbec že je ve vysokých horách kouzelně s partou…

Kluci a holky, zase někdy ve vysokých horách!

Tom Weicht, TOM Kadao, Opava

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu