Kontrola Nejvyššího kontrolního úřadu skončila

lukas.husek
Asociace

Kontrola je za námi. Dopadli jsme velmi dobře. 

Od srpna probíhala na ústředí tomíků kontrola NKÚ. Ve středu 18. října skončila.

S potěšením mohu napsat, že kontrola nenalezla žádná dramatická pochybení ve formě ani obsahu využitých státních dotací. Kontrola se týkala roku 2014 a 2016 a prověřovaná částka činila v součtu 42 849 000 Kč. Kontroloři se krom účetní správnosti zaměřili i na smysluplnost využití státních prostředků, a to jak provozních z programu Sdružení, tak investičních při financování spolkových i oddílových základen. 

S potěšením mohu napsat, že kontrola nenalezla žádná dramatická pochybení ve formě ani obsahu využitých státních dotací. V kontrolním nálezu je uvedeno pochybení pouze jediné.  Vzniklo omylem při účtování a  je vyčísleno jako 0, 1642 %  z celkového kontrolovaného objemu. U všech prověřovaných položek ( s jednou jedinou výjimkou)   je v závěrečném protokolu uvedeno, že jsme je využili v souladu s metodikou poskytovatele a že byly správně zaúčtovány. 

Jsem rád, že jsme výrokem NKÚ dostáli  pověsti spolku, jehož účetnictví je vedeno solidně a je dobře zachyceno ve výkaznictví i ve výročních zprávách.   Děkuji kolegům z ústředí, zejména Alici Pařízkové a Kačce Adamcové. Kontrolorkám, jejichž korektní přístup oceňuji, poskytly posledně jmenované bezvadnou součinnost. Můj dík patří i našim spolkovým revizorům.

Kontrola probíhá nadále u několika dalších neziskových spolků a také na Ministerstvu školství. Držíme palce. 

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu