Deváté Mistrovství České republiky v pexesu

denisa
Asociace

Již podeváté se sjeli v sobotu 27. ledna 2018 do Frýdku-Místku hráči pexesa na Mistrovství České republiky. Na letošní ročník si přijelo procvičit svou paměť v této oblíbené, původně japonské hře, pětapadesát dětských i dospělých hráčů.

Letos se hrálo ve třech kategoriích: 2008 a mladší, 2007–2002, 2001 a starší. Každý hráč si zahrál šest kol, buď s 28 dvojičkovým nebo s 32 dvojičkovým pexesem. Pexesa se v průběhu mistrovství střídala a každý účastník si zahrál s pexesy s šesti různými motivy. Limit na jedno kolo byl dvacet minut a mezi jednotlivými koly byly vždy patnáctiminutová přestávka. Na závěr pak proběhlo superfinále, ve kterém se utkali nejlepší hráči z jednotlivých kategoriích mezi sebou.

Mistrovství se letos zúčastnil zakládající člen Klubu sběratelů pexes Pavel Hanzel z Orlové, který vlastní sbírku 5 000 různých pexes. Letos však pouze jako doprovod dvou televizních reportérů, kteří dělají pro Českou televizi a na mistrovství natáčeli reportáž o pexesu, která bude odvysílána v pořadu Gejzír.

A kdo deváté mistrovství v pexesu vyhrál? Tituly si odnesly Julie Stolinová z Frýdku-Místku v kategorii 2008 a mladší, Lucie Hlaváčová z Frýdlantu nad Ostravicí v kategorii 2007–2002 a Kristina Chalupská z Ostravy v kategorii 2001 a starší. Závěrečné superfinále pak pro sebe vybojovala Lucie Hlaváčová. Ceny pro nejlepší soutěžící dodali sponzoři mistrovství Albi, Statutární město Frýdek-Místek a Asociace TOM ČR.

Jiří Šnapka, TOM KAM, Frýdek - Místek

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu