Sešli jsme se Na Urale

lukas.husek
Asociace
Je milou, ač nepravidelnou tradicí, že se scházejí naši spolkoví senioři. Letošní schůzku zorganizovalo ústředí (Ondrovi Mánkovi a Zuzaně Antošové díky) a sešli se na ní Zdenka Formánková, Pavel Rom, Pavel Rabušic, Milan Zelenka, Růžena Štěpánková, Hanka Hlouchová, Vladimír Theuer, Maruška Bařinová, Joe Kuna, Jaromír Halva, Miloš Stejskal, Milena Soperová, Láďa Župka, Zdenka Novotná, Jitka Novotná, Líba Valentová, Josef Hájek, Ludmila Vaváčková a Jana Šťastná.
Oběd Na Urale, večerní návštěva divadla Semafor a páteční procházka Prahou včetně svezení po pražských Benátkách je jen malým výrazem díků za dlouholetou práci s tomíky. Obdivuji, že milí kolegové - mnozí 80+ - přijeli ze všech koutů republiky, přijeli v dobré náladě a s chutí povídali a vzpomínali...
 
(ton)
 
Z ohlasů účastníků setkání:
 

Vše bylo moc dobře promyšleno. Pohybovali jsme se mezi hotelem, restaurací a divadlem v řádu stovek metrů a jak jinak, než pěšky, i když někteří už s holemi. Po přivítání a výborném obědě následovala společná beseda. Vždyť se známe léta z řady akcí asociace i klubu a vždy se rádi vidíme.

Večerní představení hry Kdyby tisíc klarinetů v divadle Semafor nám přineslo nezapomenutelné zážitky, zejména výkony pana Jiřího Suchého a Jitky Molavcové.

A ráno už nás zodpovědně čekal Ondra a doprovodil skupinu zvídavých vedoucích na komentovanou procházku Prahou. O její úspěch se zasloužil vtipný a příjemný průvodce Radek Beneš. Následovala plavba pražskými Benátkami – vyhlídková plavba lodí Vodouch po Čertovce a okolí. Vydatná bouřka nás nezaskočila, neboť jsme byli schováni v Muzeu Karlova mostu.

Naše upřímné poděkování patří zejména Tomáši Novotnému a všem ostatním na ústředí spolku, kteří s námi dva dny pobyli, obětavě se věnovali a celou akci připravili. Vážíme si ocenění naší dobrovolnické práce pro tomíky z celé republiky.

A můžeme se těšit za pět let znovu?

   Za vděčné účastníky Libuše Valentová, TOM Špendlíci, Zlín

 

Druhý den byla společná vycházka s průvodcem Radkem Benešem, který nás provedl Valdštejnskou zahradou přes Malostranské náměstí a Karlovou ulicí na Karlův most, kde nám řekl zajímavosti o jednotlivých sochách a doplnil pověstmi. Ještě, že měl deštník jako orientační bod, jinak bychom se mezi Japonci na mostě poztráceli. Na konci Karlova mostu byl další zážitek – jízda lodí po Vltavě s občerstvením a fundovaným výkladem kapitána lodi.

Projížděli jsme několikrát pod Karlovým mostem až k jezu a zajeli i do Čertovky. Svůj výklad kapitán doplnil i zajímavými, málo známými fotografiemi. Během jízdy se najednou zatáhlo. Naštěstí jsme navštívili ještě museum Karlova mostu, kde jsme přečkali příval deště a viděli historický div – základy Juditina mostu.

Plni dojmů z fantastických zážitků jsme se zde rozešli na cestu domů.

Chtěla bych za všechny účastníky poděkovat vedení asociace, hlavně Tomáši Novotnému a Ondřeji Mánkovi, kteří se o nás po oba dny starali a celou akci připravili a také Ondřeji Šejtkovi, který s námi byl druhý den.

Když jsem tohle všechno vyprávěla našim turistům, prohlásili, že to asi bylo nejkrásnější a originální poděkování za naši práci s mládeží a že naše vedení je výjimečné.

Zdeňka Formánková – Sisi, TOM Robinsoni, Poděbrady

 

Setkání v Praze jsme se zúčastnili s kolegou Milošem Stejskalem. Dorazili jsme vlakem skoro načas a vypravili metrem na hotel Meda. Trošku jsme jej hledali, ale našli. Oběd jsme měli v restauraci Na Urale, kam se postupně scházeli další účastníci z celé republiky. Bylo až dojemné, jak se všichni vítali a sdělovali informace o svých oddílech a práci v asociaci. Po obědě jsme měli volno, které jsme využili s kolegou k návštěvě výstavy malíře Zrzavého na Kampě.

Hlavním bodem večerního programu byla návštěva představení  Kdyby tisíc klarinetů v divadle Semafor. Vzpomínali jsme na mladá léta a oblíbené písničky. Nejvíce nás zaujal vrcholný výkon herečky Molavcové.

Druhý den jsme měli připravenou exkurzi na Malé Straně a Karlově mostě se zasvěceným výkladem domluveného průvodce. Zakončením byla třešnička na dortu - plavba na loďce Čertovkou. Stihli jsme ji akorát na čas, před blížící se bouřkou. Pak už jsme se rozjeli do svých domovů plni dojmů a vděční organizátorům z ústředí Asociace TOM za pěkně prožitou návštěvu Prahy a setkání s vedoucími seniory.

 

S pozdravem Pavel Rabušic, Ještěr

 

 

Foto: Ondřej Mánek, Jitka Novotná, Zdeňka Formánková, Zuzana Antošová, Anežka Klabanová

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu