Česká rada dětí a mládeže dvacetiletá

denisa
Asociace

Dvanáctý červen byl ve znamení velkých oslav České rady dětí a mládeže. Tomíci u toho byli hned dvakrát. Ráno na Vltavě, kdy jsme na kánoích a kajacích s asociačními výsostnými znaky tvořili doprovod skvělému prámu. Co na něm bylo? Týpí, pár podsadových stanů, táborová kadibudka. To vše pod hlavičkou ČRDM, skautů, pionýrů, woodcrafterů, tomíků. Pluli jsme Čertovkou, kde Tomka Hurta skoro vcucl mocný proud (ale vypádloval bravůrně, svalovec!), podepluli Karlův most, fotili se v obloucích mostu Juditina… Vidět na řece prám tlačený remorkérem a na tom všem týpko, stany, indiány v čelenkách, pestrost krojů skautských, pionýrského psa a naši modř, to byl zážitek na celý život.

Odpoledne pokračovala oslava na roztockém zámku setkáním všech, kdo měli a mají s Českou radou co dočinění. Od ministerských po tetovaného Oťase! Hrály dvě skvělé kapely, Muzička a Alternativní sestřih, ethnocatering s tomickými kořeny byl výborný.

Mezitím ustaraně procházela Soňa Polak a Ondra Šejtka a také tomíčtí Ondra Mánek a Lukáš Hušek…ti měli technickou stránku oslav na povel a zařídili i dokonce pěkné počasí. Za bezvadnou organizaci všem výše jmenovaným patří poděkování.

Já jsem se s Alešem přetahoval o mikrofon, kdo vyhrál, těžko říci. Krásní lidé, pěkný den.

 

Tomáš Novotný

PS: Ten pán v kvádru je ředitel odboru MŠMT Michal Urban. První, koho jsem viděl pádlovat v obleku. A pak že ministerští nemají smysl pro humor.

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu