Hlučínský pasák 2018

denisa
Asociace

Druhého června jsme uspořádali již 15. ročník turnaje v softballu a dá se tedy říct, že se jedná o turnaj tradiční. Z původně minimalistické akce se stal turnaj středních rozměrů a po mnoha působištích zakotvil na Hlučínské štěrkovně.

Letos nám nepřály okolnosti a na prostorné ploše v okolí štěrkovny se konaly v jeden den 4 akce. My tedy byli odsouzeni k přemístění do zadní části, což se nakonec ukázalo jako plus. Prostorné posekané louky, minimum návštěvníků, víceméně soukromý bufet, super sociální zázemí…

Zázemí a hřiště jsme si již tradičně připravili v pátek večer a v sobotu čekali na počet účastníků. Díky emailové komunikaci jsme tušili minimálně 5 oddílů, nakonec se nás však sešlo 7 oddílu a postavilo se celkem 12 družstev (6 mladších, 6 starších). Tímto děkujeme za účast KADAU, Čmoudíkům, 30+2, K. T. O., Maracaibu, B. V. Ú. a samozřejmě jsme se zúčastnili i my.

Po zahajujícím nástupu, kde jsme si ještě tradičně ujasnili pravidla, se rozjel turnaj ve 4 skupinách po třech týmech, 2 skupiny v kategorii mladší a rovněž dvě skupiny v kategorii starších. Mezi 11 a 13 hodinou nás čekala možnost nakrmit se cigárem na grilu a letos padl rekord v množství grilovaných uzenin, ugrilovali jsme 23 kilo kvalitní uzeniny. K uzenině se přidala oplatka a kofola a bylo opět spousty sil ke hře.

Ačkoliv předpovídali na sobotu bouřky, nás zastihla jediná, krátká a osvěžující, kterou jsme strávili pod stany nebo v bufetu.

Kolem 14 hodiny začaly boje o umístění a jednalo se mnohdy o napínavé souboje, například souboj Zálesáku a KADAA o 3. místo v kategorii mladší skončil až po druhém tiebreaku, a to vítězstvím KADAA.

Vše vyvrcholilo okolo 16 hodiny, kdy jsme vyhlásili výsledky a s radostí se rozešli domů. Na 1. - 2. místě se umístilo KADAO a Maracaibo.

Na třetím místě skončilo B. V. Ú. a zbytek se musí zlepšovat. 

Kdo chtěl, ještě se vykoupal v oku a následně osvěžen vyrazil domů.

Tak zase za rok !

Jan Hanys Říčný, TOM Zálesák

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu