Tomíci, neváhejte, objednejte si knížku Týpí jako domov

omanek
Asociace

Milí tomíci, neváhejte, objednejte si knížku Týpí jako domov, zásoby nejsou nekonečné...

Prvních deset zájemců z řad tomíků, kteří si o knížku napíšou, dostanou jako bonus semínka okurky ačokči, o kterých jsme psali v rozhovoru s panem Roglem.

https://www.a-tom.cz/clanek/18684-velky-rozhovor-s-vladimirem-roglem-a-navod-na-pestovani-acokci

 

Ve čtvrtek 6. prosince jsme v pražském jazzovém klubu U Staré paní pokřtili krásnou novinku z edice Hořec.

Kniha Týpí jako domov je soubor článků, které o českém woodcrafterství psal Jiří Porsch – Ablakéla do našeho spolkového časopisu Tomík mezi lety 2003 a 2015 (v rubrice s názvem Týpí jako domov. V  současné době do této rubriky přispívá Kateřina Pejšová-Lasík).  Po několikaletém zrání a domlouvání vycházejí Ablékelovy články v knižní podobě, bohatě ilustrované zdařilými fotografiemi autora knížky, Tomáše Koubka, Jiřího Macka, Jana Muchka a Martina Lehkého. Knihu velmi pěkně a nápaditě graficky vypravila Ivana Bartůňková.

Týpí jako domov pokřtili spolu s autorem Tomáš Novotný, iniciátor vydání knihy, Jarmila Faruk Husen, korektorka, Ivana Bartůňková, grafička, fotograf Tomáš Kubek - Okeya a kolegové z ústředí tomíků, kteří se na vydání a organizaci křtu podíleli, Zuzana Antošová a Ondřej Mánek.

Knihu o týpí jsme pokřtili - jak jinak - indiánskými písněmi a tanci. Zpívali Filip Chmel, Tokaheya - Aleš Sedláček, Vít Suk a Gu -Petr Harant tančili a knihu rituálně autorovi předali Patrik Dirn - Páťa a Radka Skoupilová - Waštewin.

Tomu všemu přihlíželo na sedmdesát návštěvníků z řad Ligy lesní moudrosti, tomíků (a to nejen z Prahy a okolí ale až ze vzdáleného Slezska cestu vážil Standa Prais!) a skautů (jen tak namátkou jmenujme paní Bělu Navrátilovou či Michaelu Rocmanovou - Káču). Atmosféra byla velmi přátelská a celý program jsme zakončili společným tancem, ke kterému nás hlavní indiánští tanečníci přizvali. I personál klubu se nechal slyšet, že vystoupení bubeníků i tanečníků bylo ojedinělé a že jsou rádi, že se s touto kulturou seznámili.

Po krátké pauze vyplněné autogramiádou, přátelskými hovory a občerstvením (na rautovém stole nechybělo tradiční sušené maso od značky Jerky, které všem velmi chutnalo) pokračoval program koncertem kapely Alternativní sestřih. Kapela složená převážně z mladých tomíků připravila mix převzatých písní i vlastní tvorby (Kudrnáč jede!) v rytmu blues-rocku. Během jejich produkce se publikum rozrostlo o dalších cca 40 fanoušků této nezaměnitelné skupiny. Klub byl v tu chvíli příjemně plný.

Dvouset stránkovou knihu o životě v týpí a přírodě plnou rad a nápadů na táboření i námětů k zamyšlení je možné si již nyní objednat na mejlové adrese omanek@a-tom.cz její cena je 230,- Kč (vybrané peníze půjdou částečně na charitu). Při zasílání poštou je třeba počítat se 40,- kč za poštovné a balné.

 

Knížku jsme vydali v limitované serii 300ks, proto si můžete objednat maximálně 2ks na oddíl.

Vzhledem k blížícím se volným dnům počítejte prosím s tím, že vaše objednávky budeme schopni vyřídit až začátkem ledna.

(úst)

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu