Tomíci na olympijském festivalu v Brně

lukas.husek
Asociace
Milí přátelé, v níže uvedeném textu najdete zmapované dva týdny projektu zážitkové turistiky, kterou na olympijském festivalu v Brně zrealizovali  a prezentovali Zdeněk Vejrosta, Tomáš Fúsek a členové oddílů TOM Vltavský paprsek, TOM Stopaři z Mikulášovic, TOM Tuláci z Frýdku -Místku, TOM Kralovice a TOM Rokytná z Brna. Za jejich nasazení a odvedenou práci jim patří velké poděkování.
 
V pátek 9.2.2018 byl slavnostně otevřen olympijský festival v Brně, kterého se účastní i tomíci.
Realizujeme projekt zážitkové turistiky. Seznamujeme veřejnost s turistickým závodem, Asociací TOM a KČT. Nejvíce je u nás rodičů a dětí, ale zastavují se u nás i starší. Hrají se hry, dostavuje se Špilberk, malují se turistické značky,  absolvuje se minituristický závod a v rubrice Na slovíčko vypráví Zdeněk Vejrosta o turistických závodech a o projektu zážitková turistika. Příjemná atmosféra je společným dílem tomíků z Kralup, Mikulášovic a Kralovic. 
 
Za první den prošlo přes naše stanoviště 300 lidí a minizávod jich absolvovalo 154.
 

Druhý den olympiády (10.2.2018) pokračujeme "plnou parou" v naší prezentaci zážitkové turistiky. Minizávodem prochází  332 závodníků a celkem je v expozici na 650 lidí - vše vysvětlujeme, hrají se hry, malují se značky. V podvečer pořádáme závod - 18 příchozích a 12 "profi závodníků" - mezi žačkami vítězí Eliška Popelová, v kategorii dorostenek a žen Helena Pavlů a v kategorii dorostenců a mužů Zdeněk Vejrosta.

 

Třetí olympijský den  - v parku je plno a to i u nás, probíhá ukázka závodů, je namalována spousta značek, hry jsou pořád v permanenci, probíhá debata "na slovíčko" - tentokráte s Tomášem Fúskem - nejúspěšnějším závodníkem. 

Vrcholem je pak prezentace turistických závodů, KČT a Asociace TOM na hlavním pódiu Olympijského festivalu v Brně  - v podání Zdeňka Vejrosty a Tomáše Fúska (v hlavním vysílacím bloku – cca 11.15 hod)

Dnes prošlo naší expozicí 620 lidí a minizávodem pak 301 závodníků. 

V pondělí 12. 2. se při olympijském festivalu v Brně zúčastnilo ukázkového mini TZ celkem 111 účastníků, souhrnná návštěva v naší sekci se vyšplhala na 250 osob. 
Dopoledne si závod vyzkoušeli žáci ze ZŠ Velké Němčice a členové IZS - hasiči z jednotky přítomné na festivalu. Mezi nimi i bývalý účastník TZ z Orlové Libor Golasowski. Odpoledne byly mezi našimi návštěvníky třeba krasobruslařky brněnského oddílu vystupující na festivalových exhibicích, natáčelo u nás i ČT Déčko, tak snad budeme i v televizi.  A to hlavní na konec - na titulní straně pondělního FESTIVALOVÉHO DENÍKU se objevila fotka kralupských tomíků fandících před velkoplošnou obrazovkou našim reprezentantům v Koreji!
Zítra pokračujeme a těšíme se, že překonáme tisícovku účastníků minizávodu - zatím jsme na čísle 928!
 

V úterý 13.2. přebírá odpoledne štafetu po Kralovicích TOM Rokytná 409 Brno a tak prezentace Zážitkové turistiky teď patří jim.

Od rána bylo na našem stanovišti živěji než včera, přišlo nás navštívit několik školek a již v 11:42 hodin padla očekávaná tisícovka účastníků festivalového mini TZ - jubilantkou se stala Tereza z Brna. V odpoledních hodinách byla připravena beseda se značkařem p. Pernicou. 


Během dne k nám zavítalo 184 závodníků a celkem bylo v expozici na 320 lidí, mezi nimi i trojskokanka Šárka Kašpárková. Celkový počet závodníků překročil 1000, konkrétně je jich již 1115.

Fotka s fandícími tomíky z Kralup je i na webu www.olympic.cz, konkrétně v článku - http://www.olympic.cz/clanek/2900--na-olympijske-festivaly-v-brne-a-ostrave-si-za-prvni-dny-naslo-cestu-42-tisic-navstevniku

 

Ve čtvrtek 15. února 2018 si náš závod vyzkoušelo 149 závodníků. Dopoledne přišlo několik škol a handicapovaní  domova Nojmánek - Ti si také závod vyzkoušeli a byli nadšení.

Beseda (Na slovíčko) se v pravém slova smyslu nekonala, ale Ivo Skoček se zapojil do  vysvětlování her a hraní s dětmi.

Expozicí Zážitkové turistiky dnes prošlo 310 lidí.
 
Nedělní den (18.2.2018) v olympijském parku s sebou opět přinesl spoustu návštěvníků. 
Náš mini turistický závod měl 285 závodníků. Celkový počet po dnešním dnu je 2 429. Nově máme kromě her také skládačky ve stylu puzzle, které vyráběly děti z Tom Rokytná. A úkolem je sbalit si batoh jako správný turista. Tak vzhůru do dalšího týdne. Tipněte si, který den překonáme číslo 3 000 závodníků. 
 
A je to tady! Dne 20.2.2018 prošlo našimi závody 314 návštěvníků a tím jsem se přiblížili k očekávané 3000 návštěvníků. Dnešní večer je součet 2 941!
A tak se pochopitelně nabízí otázka, padne i číslo 4000? Tipujte, my věříme, že ano. Vždyť máme před sebou ještě 5 dní a návštěvníkům se u nás evidentně líbí. Dnes si dokonce dva mladí lidé nechali od naší obsluhy pohlídat miminko, aby si náš závod v klidu užili. Naštěstí my jsme turistický oddíl mládeže a starat se o děti každého věku, umíme :).
 
Ve středu 21.2.2018 kolem 13h si přišel vyzkoušet náš závod 3000 návštěvník. Za celý den to bylo 209 závodníků a celkový počet je tedy 3 150. Dnes měl besedu pan Zdeněk Cabalka programový předseda KČT a přišly si ho poslechnout členky z klubu seniorů. Zítra do besedy "Na slovíčko" zavítá Stanislav Prais. Těšíme se na zajímavé povídání.
 
Čtvrteční (22.2.2018) dopoledne čelila naše obsluha na stánku velkému náporu škol. Dopolední hodiny, jsou totiž využívány především školami a školkami. A tak tu hned od devíti hodin bylo pěkně rušno. Také přišel na besedu "Na slovíčko" pan Stanislav Prais, člen předsednictva Asociace TOM ČR. Návštěvníci se mohli dozvědět spoustu informací o zajímavých kurzech pořádáných Asociací turistických oddílů mládeže. Dnes prošlo naším závodem 353 návštěvníků a celkové číslo je 3 503 závodníků. A protože na zítra chystáme opět zábavný program pro děti, doufáme ve větší počet návštěvníků!
Také u naší mapy je pěkně živo, nestačíme dokupovat špendlíky. Dnes u nás byli například závodníci z Košic a raritou byli návštěvníci z Brazilie! 
 
V pátek 23.2.2018 jsem měli nachystaný zábavný program pro děti s názvem "Bláznivé zimní sporty" a tak si děti kromě našeho mini TZ mohly vyzkoušet různé disciplíny jako slalom na lyžích či skok na lyže. A samozřejmě hlavním lákadlem jsou stále naše závody. dnes jimi prošlo 255 návštěvníků a celkový počet je tedy 3 758. Doufáme, že zítra padne 4000. 
 
V sobotu 24.2.2018 přesně v 16:09 přišel 4000 závodník. Ano, za celou dobu konání olympijského festivalu si vyzkoušelo náš mini závod 4000 návštěvníků! Přesněji řečeno 4 045, je dnešní celkové číslo. A zítra už naposledy přivítáme návštěvníky v našem stánku zážitkové turistiky.
 
Nedělním dnem (25.2.2018) skončila výjimečná akce olympijský festival. Zážitků bylo opravdu hodně, stejně jako návštěvníků v našem stánku zážitkové turistiky. Dnes si závod vyzkoušelo 216 návštěvníků a celkový počet za celé trvání parku je 4 261 návštěvníků. Mezi nimi byla skupina dívek z Mexika a Číny. Dívky měly velkou radost z náramků, které u nás vyhráli. Naše mapa se těšila veliké oblibě a málokdo ji minul bez povšimnutí. 
 
 
Zdeněk Vejrosta a Tomáš Fúsek

 

Fotografie: 

Komentáře


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu