Jak nám vyhovuje ESO aneb výsledky mailového průzkumu

lukas.husek
Asociace

Úvodem děkujeme všem 170 oddílům, které se průzkumu zúčastnily a bleskově, během necelých 3 týdnů zodpověděly otázky formulované členem revizní komise Pavlem Ebrem. Velmi nám to pomohlo udělat si obrázek o používání ESA, požadavcích oddílových vedoucích a názorech na současné i budoucí fungování ESA. Upřímně a zcela chápavě jsme pobavili u bezelstných konstatování typu nepodařilo se nám správně napsat heslo. Zejména pisatel těchto řádků má pro bojovníky s počítačem velké pochopení...:)

Co bude dál? Věc budeme s Pavlem Ebrem a Ondřejem Šejtkou nadále vyhodnocovat. Budeme zvažovat, zda se pokusíme spojit současný evidenční systém s ESEM a vytvořit tak jeden“super byrokratický“ modul, nebo zda tyhle věci necháme oddělené. Budeme samozřejmě zvažovat i finanční náročnost takového to konání. ESO dnes používá 72 ze 170 respondentů. Uvážíme-li, že je možné, že dalších 20 - 40 uživatelů se neozvalo, blížíme se spíše postoji ESO zdokonalit a investovat do něj nějaké peníze. Nevylučujeme ani jistý - snesitelný - podíl oddílů, stejně jako před devíti lety při jeho zavádění.

V příloze (nebo v sekci KE STAŽENÍ) naleznete přehledné grafy. Četnost uživatelů jsme vypsali pouze u modulu ÚČETNICTVÍ (57x), u ostatních šlo oproti tomuto číslu o pokles sestupně vždy o pět až sedm četností.

O dalším pokračování a úpravách ESA dáme vědět po schválení spolkového rozpočtu na rok 2014, tedy někdy v březnu či dubnu příštího roku.

Ještě jednou díky všem, kdo si dali s vyplněním dotazníků práci.

Tomáš Novotný

Přílohy: 
Soubor Grafy - ESO

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu