Delfíni na Chaloupkách

denisa
Asociace
Kraje: 
Vysočina

V tomto vánočním čase již tradičně vyrážíme s oddílem Delfíni Brno na krásnou usedlost v lesích na okraji Vysočiny zvanou Chaloupky.

Tento rok jsme se na tuto výpravu sešli v hojném počtu - 31 lidí rozmanitého věku.  Od těch nejmenších členů osmiletých až po naše plnoleté instruktory.  Nesmím zapomenout, že věkový průměr jim kazila hrstka stařešinů, mezi které se již směle také počítám /30/.

Tentokrát jsme se pokusili využít pestrého věkového složení naší výpravy a náš program tak rozdělit na dvě souběžné větvě.

 V první z nich jsme vzali útokem jednu z vánočních tradic, a to tvorbu vánočních věnců. Obavy z nezájmu chlapecké skupiny se rozplynuly v prvních deseti minutách, kdy tyto rukodělky pohltily úplně všechny.  S údivem musím konstatovat, že skupina posledních „věncových designérů“ byla mužského pohlaví. A výsledek byl opravdu nádherný. V dílně se nahromadilo přes 30 kusů krásných originálů. Můj vtip o zřízení oddílové výrobny vánočních věnců, by byl jistě podnikatelským trhákem. J

V druhé části programu jsme zavítali do okolní přírody. Hlášený hurikán Xaver o sobě dal vědět již při našem příjezdu, kdy cesta připomínala výstup na osmitisícovku. Druhého dne, při našich výletech v lesích, jsme si procvičili orientaci v terénu a správné chování v přírodě. Nesmím také zapomenout na první letošní zápasy ve sněhu a koulování, kde jsme zapomněli na Xavera poletujícího mezi námi a užívali si prvních spadaných vloček.

Naše večerní rozpravy vedly ke společným i ostatním zážitkům z celého roku, přerušené řadou společných her, jež všichni zbožňují, bez rozdílu věku.                                                          

V duchu tradičně chaloupkovém to bylo příjemné poohlédnutí za uplynulým rokem a musím říct, že to byl opět výtečný rok, z pohledu vinaře by se dalo říct „archivní s přívlastkem slibné budoucnosti oddílu“ J

Za oddíl Delfíni Brno 0408 

Tomáš Beňo VMT

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu