Tomíkovský pětiboj zná vítěze

denisa
Asociace

Ve dnech 6. – 8. června se na táborové základně Pleskoty v Českém ráji uskutečnilo závěrečné kolo tomíkovského pětiboje. Ve chvíli, kdy píši tyto řádky, je jasné, že letos to na plné čáře vyhrál TOM S.T.A.N, který hned od prvního kola pětiboje dal ostatním oddílům na srozuměnou, že v současné době mají „Staňáci“ nepřemožitelné družstvo, které je schopno předních umístění ve všech disciplínách pětiboje. Je jen škoda, jak napsal jeden vedoucí z řad poražených tomíků, že je příští rok už nepozveme, protože prohrát dvakrát za sebou na celé čáře, to se opravdu nikomu nechce. 

A z čeho, že se tomíkovský pětiboj vlastně skládá? Hned na úvod musím prozradit, že to není nějaký oficiální víceboj s pevně danými disciplínami. Je to spíš něco, co vzniklo spontánně, co vzniklo ze spolupráce oddílů TOM Libereckého kraje, ke kterým se následně přidaly další spřátelené oddíly. V listopadu pětiboj začal v Mladé Boleslavi foglarovskou hrou zvanou „Vyzvědači v temných uličkách“. V Brandýse nad Labem proběhl florbalový turnaj zvaný „Dršmaš“. Po turnajích se sportovní tématikou přišel divadelní festival „Cimrman by se divil“ v České Lípě. Následoval sportovní turnaj u řeky Sázavy se záhadným názvem Gorka Morka a vše vyvrcholilo na základně Pleskoty, kde se soutěžilo především v táborových dovednostech.

Jak už jsem psal výše. Pětiboj vznikl tak nějak živelně, jako výsledek spolupráce zhruba osmi oddílů. Pro organizátory každého jednotlivého kola pětiboje je samozřejmě věcí prestiže uspořádat co nejlepší akci a vyrobit co nejoriginálnější putovní cenu. Nicméně už dnes se každý z pořadatelů rosí při představě jak ukočírovat přes sto rozdováděných tomíků, kteří se jednotlivých kol pravidelně účastní. Na druhou stranu mohu konstatovat, že vznikla pěkná mezioddílová akce, která má i v příštím roce potenciál zvyšovat počet účastníků a zúčastněných oddílů TOM.

Za Máky Turnov

Zbyněk Báča

 

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu