Svitek březové kůry, Orlí pera a Korálkové činy – inspirativní pedagogické příručky

omanek
Asociace

Vážení kolegové vedoucí, partnerská Liga lesní moudrosti vydala několik inspirativních publikací.

Pokud vedete oddíl v zálesáckém či přímo indiánském duchu a máte o příručky zájem, napište nám na mail: omanek@a-tom.cz. My vám je bez úplaty a zadarmo v co nejbližší době zašleme.

Liga lesní moudrosti vydala inovované publikace v rámci projektu Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Všechny tituly se týkají propracovaného vzdělávacího programu českého woodcraftu.

Korálkové činy pro skřítky je pracovní sešit, který malé indiány (skřítky) ve věku 4-10 let připraví na život v kmeni (oddíle), v souladu s přírodou a okolím. Již od dětství se tak mohou nejen malí woodcrafteři naučit všem táborovým dovednostem. Knížečka Korálkové činy není jen nepostradatelnou pomůckou pro vedoucí oddílů, ale mohla by směle nahradit i některé „oficiální“ učebnice. Je velmi inspirativním materiálem zejména pro oddíly s nejmenšími dětmi.

 

Orlí pera a mistrovství pro malé zálesáky a woodcraftery poutavým způsobem přibližuje hnutí woodcraft dětem ve věku 10-11 let. Pestrobarevná publikace zaručeně zaujme nejen dívky a chlapce ale i jejich rodiče, prarodiče, učitelé či oddílové vedoucí. Jak praví i podtitul, je knížka plná námětů pro činnost v přírodě i klubovně. Pro děti i jejich rodiče je užitečnou pomůckou.

 

Svitek březové kůry – Kniha orlích per a mistrovství je třetím vydáním obsáhlého manuálu k plnění woodcrafterských zkoušek tzv. Orlích per, Malých a Velkých činů a Mistrovství. Kromě podrobných popisů jednotlivých zkoušek se kniha věnuje i poselství E. T. Setona zakladatele woodcraftu. Kolektiv autorů z Ligy lesní moudrosti zpracoval obsáhlou publikaci, která pomůže každému zálesákovi překonat sebe sama, dojít k vytyčenému cíli a zdokonalit se ve všech možných oborech. Zkoušky jsou upraveny tak, aby vyhovovaly dnešnímu světu, ale zároveň neopomíjejí své indiánské kořeny.  Plnění Orlích per je zajisté výzvou pro každého nejen pro členy LLM.

 

Jak pracovat s knihou Svitek březové kůry

Jak sám název napovídá, brožurka nám pomáhá při cestě k plnění Orlích per a Mistrovství – wodcrafterských zkoušek.  Seznámíme se s poselstvím E. T. Setona, Miloše Seiferta a smyslem celého hnutí.

 

 I pro „laiky“ jsou všechny zmíněné knihy velkým přínosem a inspirací.  Nejen pro osobní rozvoj ale také mohou být dobrým průvodcem při táborových hrách i celoroční činnosti s oddílem.


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu