Letní sraz tomíků 2015 bude na Šumavě

denisa
Asociace

Vážení oddíloví vedoucí,

v roce 2015 bude už 34. letní sraz na Šumavě a já mám tu čest sraz připravit.

Za centrum srazu jsme vybrali Volary a ubytováni budeme ve škole. Sraz bude od soboty 8.8.2015 do soboty 15.8.2015. Pro oddíly, které přijedou na celou dobu, ale i pro individuální hosty připravíme turistický program: společné výlety a návrh individuálních cest a turistických cílů, které mohou navštívit. Plánujeme také připravit večerní program přednášek a povídání o turistice, o Šumavě, o historii.

Volary jsou krásné městečko, kde se setkávají železniční tratě od Českých Budějovic a Českého Krumlova, od Vodňan a Prachatic, od Strakonic a Vimperka a od Nového Údolí a Černého Kříže. Takže se dá vlakem dojet k Lipenské nádrži, pod Boubín, na Trojmezí nebo na Zlatou stezku. Přímo z Volar lze dojít třeba na vrchol Libína nebo Bobíka, na Mrtvý Luh nebo do vojenského újezdu Boletice. Není to daleko do Rakouska ani do Bavorska.

Na Šumavě je spousta věcí k vidění. Šumavské slatě jsou krásné na jaře, kdy taje sníh, ale i v krátkém létě. Snímek je z Chalupské slatě.

Koho zajímá literatura, ví, že na Šumavě působil a o Šumavě psal Karel Klostermann, ale také Adalbert Stifter, jehož pomník je možné vidět nad Plešným jezerem.

Koho zajímá technika a využití lidského umu, měl by navštívit Schwarzenberský kanál, který spojuje povodí Vltavy a Dunaje a byl určen k plavení dřeva.

Zapište si, prosím, termín srazu a neváhejte se na mě s jakýmikoliv dotazy nebo náměty obrátit. Moje telefonní číslo je 603916452 a mailová adresa petr.teringl@seznam.cz

Petr Teringl

krajánek A-TOM


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu