Aktuality z ústředí: sněm, registrace, poptávka tábořiště a Vodafone…

lukas.husek
Asociace

Registrace tomíků probíhá…

Vážení kolegové vedoucí, jsme rádi, že registrace oddílů probíhá bez větších komplikací, díky především prvním 16 oddílům, které včas registrovaly své členy. Dovolte mi však jednu drobnou poznámku. Setkali jsme se s několika dotazy ohledně chybějícího čísla člena KČT ve formuláři.

Díky propojení databáze tomíků s databází KČT dochází k propojování členů právě skrze číslo člena KČT. To je také důvod, proč toto číslo od nového roku nemůžete zadávat. Systém funguje tak, že v momentě kdy uzavřete registraci a ústředí asociace pošle data našich členů do databáze KČT, v klubové databázi se propojí čísla členů (u stávajících členů), nebo se přidělí nová čísla členů (u nových tomíků) a ty se následně objeví v naší evidenci.

V případě, že registrujete nové členy, nebo obnovujete členství loňským členům a nezobrazí se vám zde číslo člena KČT nezoufejte, systém funguje správně a jen čeká na odezvu databáze KČT. Číslo se do systému časem samo doplní.

Dále bych rád znovu připomněl, že není nutné zasílat papírové seznamy členské základy na příslušné odbory KČT, data do databáze doputují sama elektronicky. Oddíly, které jsou v odboru KOSTKA!!!, tento odbor najdou pod Moravskoslezskou oblastí.

Pevně věřím, že s registrací vašich oddílů nemáte problémy. Pokud by se však nějaké vyskytly, kontaktujte mě prosím na emailu ondra@a-tom.cz

Ondřej Šejtka

 

Telefonujeme s Vodafonem

                Připomínáme uživatelům „naší“ sítě Vodafone, že v těchto dnech skončilo dvouměsíční bezplatné telefonování, kterým, pro některé z vás, Vodafone kompenzoval předchozí organizační zmatky. Jistě jste ho využili rádi a nás naopak těší, že jen výjimečně někteří chytrolíni telefonovali v zahraničí, což opravdu v podmínkách bezplatného měsíčního volání nebylo. Tyto zahraniční hovory budou muset být uživateli uhrazeny.

                Zájem o využívání telefonní sítě roste, věříme, že naprostá většina uživatelů je s jejími službami spokojena. Veškeré problémy kolem sítě Vodafone řeší Ondra Šejtka na emailu ondra@a-tom.cz. Na vaše dotazy se snaží reagovat operativně, prosím však, abyste ho „bombardovali“ telefonáty jen opravdu v nutných případech. Dělá tuto práci pro nás jaksi navíc, dobrovolnicky…

                Připomeňme také, že veškeré faktury atd. bude třeba opravdu pečlivě sledovat a včas hradit. Ti z vás, kdo zřídili možnost telefonování pro své blízké či kamarády, ručí i za ně!

Tomáš Novotný

 

Víte o táborové základně?

Vážení kolegové vedoucí,

                oddíl TOM 4207 KADAO z Opavy hledá táborovou základnu na letní tábor. Pokud o nějaké víte, kontaktujte Tomáše Weichta na tom.weicht@seznam.cz nebo na tel. 603 37 37 28. Níže požadavky, podmínky pro základnu.

Tomáš Weicht: „Budu rád, když mi pošlete bližší informace o své TZ – táborové základně, kontakt a další nutné podrobnosti vč. cenových požadavků.

Mám/e některé podmínky, které bychom chtěli, aby základna alespoň z části splňovala:

•             Pitná voda v místě vč. rozboru

•             Alespoň 25, lépe však 30 podsadových stanů /a více/

•             Vybavená kuchyň (něco můžeme i přivézt)

•             Dostatečný počet funkčních WC

•             zajímavý terén ke hrám: les, louka

•             koupání přímo u tábora – nejlépe řeka /máme lodě/, rybník, potok

•             A další náležitosti, které domluvíme tzn: odběr dřeva, povolení vjezdu

•             červenec 2015

 

Vzhledem k tomu, že v době prázdnin pořádáme 2-3 tábory, máme zájem pouze o červencový turnus 1. nebo 2., nejlépe 14 dnů, může být i kratší či delší. S ohledem na naše další aktivity preferujeme 1. turnus

Budu rád, když nám pošlete, jakoukoli nabídku, určitě si najdu čas pro odpověď. Moc mi pomůžete, když mi zašlete i kontakt na nějakého dalšího majitele TZ. Taky mi pomůžete, když pošlete i zápornou odpověď, nebudu alespoň čekat.

Samozřejmě – stále pátráme po dalších možných nájmech tábořišť.“

 

S díky za odpověď a přáním pohody a pevného zdraví

Tom Weicht

 

Vše o sněmu

Vážení kolegové,

                následující informace se týkají zlínského sněmu konaného 23. – 25. ledna 2015. Nevylučujeme, že v programu či organizaci dojde k dílčím změnám ještě v předsněmovním týdnu. Sledujte prosím náš web. Cca za týden vyvěsíme také seznam ubytovaných. Své případné náměty k ubytování můžete poslat mailem na adresu omanek@a-tom.cz, možnost změn bude ale velmi limitovaná. Upozorňujeme, že pro ubytování musíte mít občanský průkaz, proti kterému vydají na recepci klíč.

V poslední várce informací před sněmem vám pošleme také konečnou verzi stanov. Díky všem, kdo se přihlásili na páteční diskusi o stanovách. Koná se v domově mládeže v hale vlevo od recepce, stejně jako informační porada o telefonní síti Vodafone. Vodafone začíná v 18 hodin, debata o stanovách pokračuje ve stejné místnosti v 19:15.

Program sněmu:

PÁTEK:

Příjezd do Zlína a ubytování ve čtyřlůžkových pokojích v domově mládeže. Ubytování je cca 900 m od místa sněmu. Přesný rozpis ubytování bude zveřejněn na asociačním webu v týdnu od 14. – 16. 1. Tato informace bude k dispozici i při prezenci delegátů v domově mládeže.

Parkování v okolí domova mládeže je možné, nám. Práce 2511, Zlín, domov mládeže své          vlastní parkoviště nemá.

V pátek organizátoři nezajišťují stravování.

 

Prezence 17:00 – 21:00 v domově mládeže SPŠP Zlín, nám. T. G. Masaryka 2700

(v místě ubytování) Za hlavním vchodem v prostorách recepce nebo v těsné blízkosti recepce (nejdříve vše na prezenci a pak si na recepci vyzvednete klíč (oproti občanskému průkazu) od pokoje. Recepce je nonstop a klíč musíte při odchodu mimo budovu odevzdat).

Prodej asociálních drobností, triček, vandrovních knížek, vyplácení cestovních příkazů atd.       Vydávání (prodej) objednaných trik a mikin 17:00 – 21:00 tamtéž. (mějte prosím u sebe i              drobné peníze, nebude v našich silách rozměňovat)

 

  1. Diskuze na téma Vodafone. Informace o stavu a perspektivách „naší“ telefonní sítě od 18:00 v domově mládeže, hala v přízemí vlevo od recepce, vede Ondra Šejtka. Na plénu sněmu nebude pro toto téma prostor.

 

  1. Nové stanovy – debata pro všechny, kdo mají zájem probrat nové stanovy. Rádi bychom, aby dopolední debata byla svižná a nekonfliktní, proto dáme prostor pro dotazy a důkladnější rozbor v pátek večer. Přítomni budou tvůrci stanov včetně právničky Aleny Hájkové.

19:15 – 20:00 domov mládeže – hala v přízemí vlevo od recepce, vede Tomáš Novotný, Ondra Šejtka, Alena Hájková.

 

  1. Posezení v restauraci 9evítka (původně zamýšlená Myslivna má menší kapacitu a je dál) nám. Práce 1099, 76001 Zlín http://www.9evitka.cz/

19:00 – 23:00 Kapacita restaurace je omezená, zájemcům, kteří se vyjádřili v přihlášce, jsme však místa rezervovali.

 

  1. Bowling 19:00 – 21:00 bowlingový bar je také součástí restaurace 9evítka nám. Práce 1099, 76001 Zlín http://www.9evitka.cz/

Dráhy jsme rezervovali pouze těm, kteří se o hru přihlásili v přihlášce. Po hře je možné posedět a občerstvit se přímo v bowlingovém baru (k jídlu pizza atd.) nebo se připojit k ostatním do vedlejší restaurace.  

 

 

SOBOTA:

Prezence 7:45 – 8:45 ve foyer Velkého kina – nám. Práce 2511, Zlín

Prodej asociálních drobností, vandrovních knížek, vyplácení cestovného.

(Mějte prosím u sebe i drobné peníze, nebude v našich silách rozměňovat. Proplatíme cestovné automobilem, pokud bude vytížen alespoň třemi osobami. Pokud nebude přímo u proplácení rozhodnuto jinak, proplácíme 50% cestovného.)

Parkování na parkovišti před kinem je zpoplatněné.

 

Snídaně (obložený talíř) od 7:30 – 8:20 v jídelně domova mládeže SPŠP Zlín, nám. T. G.

Masaryka 2700 (v místě ubytování). Pozor, stravování probíhá ve skupinách.

Stravovací skupiny budou v týdnu 14. – 16. 1. vyvěšeny na webu.

Oběd od 12:00 – 13:15 – opět ve stravovacích skupinách, které budou vyvěšeny

v týdnu 14. – 16. 1. na webu.

 

Vlastní program sněmu:

Sněm probíhá ve Velkém kině GA Cinema nám. Práce 2511, Zlín

 

9:00 Zahájení sněmu v kině, organizační pokyny a rady, volba komisí,

určení skrutátorů z řad organizátorů

9:05 – 9:15 Slovo hostitelů (L. Valentová + ředitelka kina)

9:15 – 9:25 Tomáš Baťa a Zlín (projekce filmu)

9:25 – 9:40 Zpráva o stavu spolku

9:40 – Nové stanovy – úvod do problematiky, představení nových stanov,

vysvětlení principu nového Občanského zákoníku

9:55 – 10:40 Rozprava o stanovách

Schválení nových stanov

10:40-11:10  Registrace hlavního a pobočného spolku, přechodové období, naše oddíly (výklad Aleny Hájkové, praktická stránka registrace)

11:10 -11:20 Zpráva revizní komise

11:20 -11:40 Provozní blok (program OPVK (vaky, krabice, moduly), perspektiva účetního programu ESO, sjednocení databází, formuláře, spolkový web, registrace, (Tomek Hurt, Ondřej Šejtka, TN)

11:40- 11:50 Pozvánka na letní sraz s mini data projekcí (Petr Teringl), pozvánka na mlýn

a k saským partnerům (Helena Podroužková)

12:00 – 13:15 Oběd v domově mládeže SPŠP Zlín, nám. T. G. Masaryka 2700

(v místě ubytování)

13:30 Odpolední část sněmu

13:30 – 14:15 Pozdravy hostí z řad představitelů města, Klubu českých turistů, MŠMT, Junáka a České rady dětí a mládeže, partnerských zahraničních spolků

14:20 Blok akcí

  • 14:20 - 14:30 Letní táborové školy (Ivo Skoček, Zdeněk Šmída)
  • 14:30 - 14:40 Vzdělávací akce (Stanislav Prais)
  • 14:40 - 15:00 Turistické závody (zástupce rady závodů)
  • 15:00 - 15:10 Činnost České rady dětí a mládeže (Ondřej Šejtka)
  • 15:10 - 15:30 Ochutnávka videa mapujícího aktivity Asociace TOM, představení virálních videí, propagace spolku, publikace o tomících atd.
  • 15:30 - 15:45 Stavíme chalupy, udržujeme zázemí našeho spolku (novinky na našich základnách)
  • 15:45 – 15:55 Topinka a další dobročinné akce
  • 16:00 – 17:20 Obrázky z cest (kulturní překvapení)
  • 17:25 – 17:30 Pozvánka na sněm 2017 v Hronově
  • 17:30 – 18:00 Pozvánky na oddílové akce, přijetí usnesení sněmu

18:30 Raut v předsálí kina

Dovolujeme si požádat, abyste ze sněmu neodjížděli před jeho koncem.

Děkujeme za pochopení.

 

NEDĚLE

8:00-8:50 Snídaně v jídelně domova mládeže SPŠP Zlín, nám. T. G. Masaryka 2700. (Snídaně     je zajištěna pouze pro ty, kteří se o ni přihlásili v přihlášce)

9:00 – 11:00 Vycházka po stopách zlínské architektury (urbanismu) s výkladem.

Návštěva Muzea jihovýchodní Moravy a Správní budovy firmy Baťa č. 21(výtah, terasa).

Odcházet budeme přesně v 9:00 od hlavního vchodu domova mládeže.

 

Vážení účastníci zlínského sněmu, těšíme se na vás!

 

Libuše Valentová v. r.

Tomáš Novotný v. r.


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu