Konec projektu OPVK = Opravdu Povedených Výchovných aKtivit

lukas.husek
Asociace

Je tomu něco málo přes tři roky, co jsme rozjeli projekt OP VK. Celkem bylo 6 klíčových aktivit a z toho rovnou polovina patřila Asociaci TOM.

Postupem času vznikly v rámci projektu Hravé krabice, které jsou nyní po všech koutech České republiky a kdejaký tomík si hraje (například s motanicí) v klubovně při oddílových schůzkách.

Jako druhý spatřil světlo světa Zádveřní „Matějův“ vak. Tato náramně užitečná pomůcka pro vedoucí během jarních, letních a možná i podzimních táborů či akcí přijde velmi vhod. Tomíci, opět ze všech koutů republiky, si mohou vyzkoušet velmi netradiční hry, jako například vietnamský badminton či Kubb.

Nakonec, na celkem pěti našich základnách (Oparno, Kamenka, Sloup, Polana a Dědov), vyrostly vzdělávací moduly (hrátky pro děti). Každá taková hrátka pro děti je navíc pojata tak, aby působila vzdělávací a poučnou formou, rozvíjela mentální i fyzické dovednosti a schopnosti. Je určena nejen pro tomíky, ale pro všechny návštěvníky našich základen. Všichni si tak mohou otestovat fyzikální zákony vody v Oparně nebo v sobě objevovat pohybové schopnosti na Polaně.

Velké množství vložené energie a starostí do tohoto projektu nakonec působí nicotně, když vidíme, jak pozitivní ohlas mají všechny výše zmíněné aktivity. Dětská radost zde funguje.

Lukáš Hušek, hlavní manažer projektu

 


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu