Ve Sloupu se školili vedoucí tábora

denisa
Asociace, Vzdělávání – proběhlo

Jak to dopadne, když se na víkend sejde Čistotná Čikita, jeden Krásný a jeden Kyprý Kuba, Zvědavá Zuzka, Divoká Denisa, Bláznivá Bára a mnoho dalších? Dopadne to na výbornou! :)

Ale postupně. O prvním březnovém víkendu se na základně ve Sloupu konalo školení oddílových vedoucích. Sjelo se celkem 13 účastníků, kterým se věnovalo 5 lektorů. Program byl našlapaný a po krátkém seznámení, při kterém si člověk připadal jako na tržišti (Petra prodávala ponožky, Štěpka štěňátka..), jsme se vrhli do víru všech možných i nemožných znalostí a vědomostí, které správný vedoucí zná a neváhá je v případě nutnosti vytasit.

Sobotní rozcvička sice začínala hrozivou kombinací - v sedm hodin a větou: "Toto je Permonova ponožka", načež následovala opravdu běhací hra, ale všichni zdárně přežili. Dopoledne jsme vyplnili povídáním o právech a povinnostech, prezentováním domácího úkolu - připravené výpravy - a posezením s Kačkou u zdravovědy, a to včetně nasimulovaného pádu ze schodů, krvácející otevřené zlomeniny a tržné rány nebohé Moly.

Nutno informovat, že na jednu stranu nám v kuchyni Moly a Kačka vyvářely přímo hodobóžově, ale na tu druhou se Skupík s Kubou řádně starali o to, abychom nabraná kila zase rychle shodili při běhacích hrách. Jestli se jim to podařilo, nevím, váha si dala "Game over!". Ale Člověče, nezlob se! bez kostky a Žabičky v souboji s dálnicí byly hrami inspirujícími.

Největším zážitkem pro mě však bylo hledání ztraceného desetiletého Permonka. Situace měla naprosto skvělé intro, včetně telefonátu s přerývavým pláčem nebožáka. Vyrazili jsme okamžitě. Čelovky řezaly tmu ve snaze najít. Telefon byl, až na jeden upřesňující hovor, němý. Tým pracoval skvěle. Nakonec jsme ho našli. Byl vyděšený, zraněný, prochladlý. Ale živý... Zpětnou vazbu a samotný prožitek této situace považuji za to nejdůležitější, co jsem si z tohoto kurzu odnesl.

Večerní odreagování u Riskuj!, posunutý budíček a absence rozcvičky byly zřejmě Permonovou odměnou za to, že spal v teple. A vzhledem k tomu, že test napsali všichni, jelo domů ze Sloupu 13 nových, nadějných vedoucích mládeže.

Velmi chci poděkovat všem účastníkům a hlavně lektorskému týmu, tak dobře jsem se naposled cítil po LTŠ před skoro deseti lety. Zase na viděnou, se všemi! :)

Kuba Kopecký

www.tom-magneti.estranky.cz

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu