Záříme v TOM se Světluškou

lukas.husek
Asociace

V roce 2014 začala spolupráce tomíků s Nadačním fondem Českého rozhlasu. Konkrétně jsme se přidali ke Světlušce, která pomáhá dětem a dospělým se zrakovým postižením. Znáte ji jistě všichni. Možná právě máte od Světlušky na ruce  svítící náramek.

 První třináctka oddílů, která se po tehdejších prázdninách vydala do ulic s lucerničkami a tykadly, vybrala v rámci sbírkové akce V září světlušky září celkem 190 175 Kč. Další roky se přídávaly k akci další oddíly a během těchto tří let jsme dohromady pro Světlušku vybrali dohromady 618 754 Kč.

Pokračovat budeme i letos. Od 11.9. do 15.9. budou probíhat již tradiční sbírkové dny pro Světlušku. Přihlašování probíhá právě v těchto týdnech. Pokud byste chtěli s oddílem jít v září do toho s námi, stačí nyní nahlásit svůj zájem a přibližný počet dobrovolníků. V příloze naleznete přihlašovací formulář a pošlete ho na adresu koordinátora (svetluska.koordinator7@rozhlas.cz)

Svým originálním způsobem sbírkové dny připravili třeba tomíci z českolipské Chippewy. Uprostřed města postavili týpí a s heslem „Světluška svítí v týpí“ s kolemjdoucími stříleli z luku, kreslili poslepu a poznávali život bez zraku.

Nejbližší akcí je nyní Noční běh pro Světlušku. Můžete na něm získat nezapomenutelný zážitek z velkého houfu běžců osvětlených čelovkami a zaplacením registrace přispět do celoroční sbírky. Poběžíme nejdříve v Olomouci 6. dubna, poté v Praze 20.dubna, následovně v Brně 27.dubna a v Jihlavě 3.května. Registrace probíhají na www.behprosvetlusku.cz

Tento rok jsme na běh připravili reflexní multifunkční šátky „Záříme v TOM se Světluškou“. Běžci si je budou moci za 40 Kč pořídit (kontaktujte Anežku Klabanovou, klabanova@seznam.cz). Pokud bydlíte v blízkosti jedno z těchto měst, nenechte si běh utéct!

Pomoci druhým patří do oddílového života. Pomáhat jde třebas i tímto způsobem.

Záříme v TOM se Světluškou.

Anežka Klabanová

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu