Sleva na objektech Klubu slovenských turistů

Ondra
Asociace

Na webových stránkách našeho spolku jsme informovali, že mezi tomíky a Klubem slovenských turistů byla podepsána smlouva o přátelské spolupráci. Praktickým výstupem z ní je možnost, aby naše oddíly po předložení seznamu členů opatřených standardním hranatým razítkem asociace získaly na dvou atraktivních chatách slevu, tedy aby hradily stejnou cenu,jako členové Klubu slovenských turistů.
Přinášíme několik údajů o slovenských chatách v Nízkých a Vysokých Tatrách.
Pro první rok (cca do poloviny roku 2013, než se systém zaběhne) je vhodné, aby naše oddíly svůj zájem o pobyt na chatě KST anoncovaly roztockému ústředí – my předáme avízo slovenským partnerům, tak, aby byla sleva jištěna z více stran.


Chata pri Zelenom plese vo Vysokých Tatrách

Tato chata (dříve známa jako Brnčalova chata) je jednou z nejnavštěvovanějších chat ve Vysokých Tatrách. Leží na konci Doliny Zeleného plesa ve výšce 1551 m.n.m. Je vyhledávanou destinací turistů, cyklistů, horolezců, ale i skialpinistů. Chatu lemuje Tatranská magistrála ve směru Skalnaté pleso – sedlo pod Svišťovkou – Vel’ké Bielé pleso – chata Plesnivec v Belianských Tatrách. Odtud se dá dojít až do Tatranskej Javoriny.
Chata poskytuje ubytování i občerstvení. Kapacita ubytovny je 56 lůžek plus několik míst na nouzové přespání. Členové A-TOM, KST, JAMES, ČHS, ÖTK či mají 50% slevu na ubytování.

Ceník:
1 osoba/noc/lůžko.............................................................14€
1 osoba/noc/lůžko (člen KST, JAMES, ČHS, ÖTK, A-TOM).......7€
Daň z pobytu pro MÚ Vysoké Tatry za 1 osobu nad 18 let/1 noc - 1€.
Poplatek za povlečení na postel pro 1 osobu/jednorázově/ 1 postelová souprava - 2€.

Polopenze: - snídaně (od vloček po slaninu) – 5.50€
- večeře (polévka, hlavní jídlo a nápoj) – 8.50€

Chata M.R.Štefánika v Nízkých Tatrách

Základní kámen chaty byl položen 20.7.1924, avšak dokončena byla až 9.9.1928. Již od té doby se stala turisticky vyhledávanou a oblíbenou v této části Nízkých Tater. Je jedna z hlavních křižovatek v Nízkých Tatrách (1740 m.n.m). Pěšky se sem dá dostat z chat Kosodrevina, z Trangošky, z Vyšnej Boce, i z Mýta pod Ďumbierom či z Čertovice. Velmi navštěvovaná je jedna z nejhlubších jeskyň na Slovensku – Jeskyně mrtvých netopýrů – která se nachází pod chatou.
V současné době je majetkem Klubu slovenských turistů.

Ceník:
1 osoba/noc/lůžko.......................................14€
1 osoba/noc/lůžko (člen KST, ÖTK, A-TOM).... 9€
dítě do 15 let.................................................9€
dítě do 6 let........................................zdarma(1)
(1)Bez snídaně. Se snídaní 4€.

Snídaně jsou v ceně.
Polopenze – od cca 8€
Plná penze – od cca 13€

Povlečení na postel – 4 €.