Podepsána dohoda o spolupráci mezi Klubem slovenských turistů a Asociací TOM ČR

Ondra
Asociace

V pátek 27. dubna 2012 v Bratislavě podepsali předseda Klubu slovenských turistů Petr Perhala a předseda Asociace TOM Tomáš Novotný dohodu o spolupráci.
Dohodě předcházely osobní i korespondenční kontakty a „ladění“ podmínek výhodných pro obě strany. Česká strana akcentovala pokračování turistických závodů na mezinárodní úrovni, slovenští přátelé spatřovali těžiště kontaktů mimo jiné ve vzájemném setkávání, ať už při slovensko-české olympiádě, na mezinárodních srazech a také při osobních setkáních  představitelů obou spolků.
Zajímavou novinkou je vzájemné poskytování slev na chatách. Tomíci mohou získat 50 % slevu na ubytování ve dvou atraktivních turistických chatách, a to na Chate pri Zelenom plese vo Vysokych Tatrach a Chate MR Štefánika v Nizkych Tatrach. Asociace TOM vyváží atraktivní polohu slovenských chat a výši slevy tím, že poskytne ve všech svých objektech stejné ceny jako mají tomíci.
Pro získání slevy se musí členové Asociace TOM prokázat orazítkovaným seznamem (pod seznamem musí být otisknuto standardní, originální hranaté razítko oddílu). Pro rok 2012 platí ještě přechodné ustanovení, že oddíl který vyrazí na slovensko a bude chtít využít slevu, ohlásí tento zájem roztockému ústředí na mail ton@a-tom.cz. Oboustranné slevy začaly platit podpisem smlouvy.
Ostatní ustanovení smlouvy, kterou schválila obě republiková náčelnictva, si prosím přečtěte v příloze.
Věřím, že podepsaná smlouva znamená příjemný pokrok v oboustranných vztazích. Prvním konkrétním společným počinem je slovensko-česká olympiáda TOM, jejíhož pořadatelství se ujal opavský TOM KADAO.

Tomáš Novotný