Najdou se dobrovolníci?

Ondra
Asociace

Vážení přátelé,
obracíme se na Vás s prosbou o spolupráci při hledání dobrovolníků, kteří by mohli pomoci při realizaci pobytů a táborů pro děti a dospělé lidi se zdravotním postižením. Pokud okolo sebe někoho takového máte, prosím, předejte mu tyto informace. Pomůžete tím lidičkám s postižením zúčastnit se aktivit, které jsou pro zdravé lidi běžné, ale pro mnohé lidi s postižením často jen nedosažitelným snem. Budeme vděční, když tuto prosbu rozešlete mailem také svým známým, kteří by mohli pomoci při hledání dobrovolníků.

Hledáme dobrovolníky, kteří by nám pomohli realizovat 3 pobyty (tábory) pro děti a dospělé lidi se zdravotním postižením. Úkolem dobrovolníků bude po dobu pobytu být kamarádem človíčkovi s postižením a pomáhat mu překonávat nesnáze, které mu jeho postižení způsobuje. Po celou dobu pobytu budou dobrovolníkům zajišťovat podporu a odborné vedení zkušení pracovníci, odborníci na práci s lidmi s postižením. Dobrovolníci sami nemusí mít žádné zkušenosti, ani odborné znalosti. Podmínkou je pouze otevřené srdce, motivace k pomoci druhým lidem a věk nad 15 let.

Termíny pobytů:
11.-15.6.2012 \\\Ve dvou se to lépe táhne\\\ - pobyt pro mladé lidi a dospělé s postižením na Šumavě
28.7.-6.8. 2012 \\\Stanový tábor pro děti\\\ - klasický stanový tábor uprostřed lesů, kterého se spolu se zdravými dětmi od 6 do 15 let účastní i několik dětí s postižením
1.-5.10. 2012 \\\Rehabilitační pobyt\\\ - pobyt na Šumavě pro děti cca od 2 do 12 let

Dobrovolníkům -studentům můžeme při účasti na pobytech pořádaných mimo prázdniny vystavit žádost pro školu o uvolnění studenta ze školního vyučování. Máme dlouholetou zkušenost, že školy účast studentů na těchto aktivitách poměrně rády podporují, protože je to pro jejich studenty velmi obohacující zkušenost.

V případě zájmu Vám rádi sdělíme další informace. Pokud můžete pomoci, prosím, kontaktujte nás co nejdříve:
Michaela Rusňáková tel.:724512289, email: royal.ichthys@seznam.cz, 15.Přední hlídka Royal Rangers v ČR, Lestkov 184, PSČ 349 54