Opárenský mlýn má stále volné termíny na dobu prázdnin

Ondra
Asociace

O prázdninách se stále ještě dají najít volná místa v Opárně. Od června v již zrekonstruovaném mlýně si lze zarezervovat pobyt v termínech 1.-15.7. a 12.-19.8. na mailu chalupy@a-tom.cz (Zuzka Antošová) či na tel. čísle 220 910 314.

Připomeňme, že Opárenský mlýn je přestavován v rámci projektu „Středisko environmentální a kulturní výchovy Asociace TOM ČR, Opárenský mlýn\\\, který probíhá v Program Cíl 3 / Ziel 3 na podporu přeshraniční spolupráce 2007-2013 mezi Svobodným státem Sasko a Českou republikou. Kompletní rekonstrukce bude ukončena v červnu 2011, proto zatím přiložené fotky z probíhající stavby možná tolik nelákají, ale věřte, že hotový mlýn bude malebný a v krásném prostředí!

V době letních prázdnin tak můžete pobýt v klidném prostředí s možností mnoha výletů - pěších i cyklo. 

(ústř)


 

1298299069|Logo ke 20. výročí Asociace TOM|

V příloze si můžete stáhnout logo k 20. výročí našeho spolku.

1297930676|Tříminutový sestřih z oslavy 20 let spolku ke shlédnutí|

Chcete-li ještě naposledy zavzpomínat na oslavu 20 let Asociace TOM, kterou jsme společně oslavili 22.ledna v pražském divadle ABC, nebo pokud jste na akci nebyli a chcete si udělat obrázek o tamní příjemné atmosféře, podívetje se na krátký sestřih - zde.

1297868824|RSS kanál novinek na webu|

Právě spouštíme nový RSS feed. Chcete-li odebírat aktuality pomocí vaší čtečky, navštivte kanál na adrese https://www.a-tom.cz/rss/

1297849481|Fyzická inventura materiálu|

V letošním roce proběhne fyzická inventura materiálu, který byl pořízen ze státních prostředků. Věnujte prosím vyplnění formulářů náležitou pozornost a odešlete formulář včas na ústředí. Doufáme, že termín do 30.4.2011 je pro všechny dostatečný. Oddíly, které musíme „uhánět“, nám přidělávají velkou práci. I na ústředí bychom rádi ukončili kontrolu co nejdříve, abychom se mohli věnovat další běžné práci. Odeslání inventury je proto podmínkou pro získání dotací – to je krajní řešení pro opravdové hlavy zapomětlivé.

Materiál, který uvedete na přiloženém formuláři, musí korespondovat jak s faktickým stavem, tak i se stavem, který máte uvedeným na Zelených kartách (kartu má každý oddíl, jeden opis je na ústředí). Jde o materiál pořízený do konce roku 2010. Inventurní protokol musí podepsat dva členové inventurní komise. Má-li váš oddíl pouze jednoho vedoucího, požádejte o účast na inventuře některého z rodičů. Tato inventura se týká výlučně materiálu pořízeného za státní prostředky, tj. přímo přiděleného ústředím nebo zakoupeného za dotace poskytnuté ústředím.

Jde o dotace vyplacené (uvedete do sloupečku „Poznámky“) :

  1. přímo za nákup materiálu (formulář PD II-materiál nebo materiál pořízený přes KČT),
  2. dotace z letních táborů, kdy jste dotaci použili na nákup táborového vybavení
  3. dotace na vybavení klubovny (formulář Opravy a údržba kluboven)
  4. dotace pro neorganizované děti za nákup například stolních her, vybavení center volného času nábytkem a podobně
  5. materiál, který vám byl přidělen přímo z ústředí

Na kartách musíte mít uvedený každý materiál, který je pořízen za více než 400,- Kč nebo který má dlouhou dobu použitelnosti (například i sekerka za 150,- Kč nebo stolní hra za 299,- a podobně…)
Vyřazování materiálu

Týká se pouze materiálu opotřebeného, nefunkčního, ztraceného, ukradeného nebo zničeného. Prosíme vás, nezneužívejte zbytečně těchto možností. Uvádějte pouze pravdivé informace. Z důvodu opotřebení je možné vyřazovat materiál získaný do roku 2003 a starší. Důrazně pak upozorňujeme, že toto vyřazení v žádném případě nezakládá důvod, respektive nárok, získat automaticky nový materiál. Vše záleží na finančních možnostech našeho sdružení.

Materiál existující i vyřazovaný zapište prosím do přiloženého formuláře. Nezapomeňte však, že pokud vyřazujete jakýkoliv materiál, musíte ještě připojit speciální zápis, podepsaný třemi členy likvidační komise.

Na ústředí tedy prosím pošlete : - Zápis o fyzické inventuře ke dni 31.12.2010,

  • Protokol o vyřazení oddílového materiálu (v případě, že nějaký materiál vyřazujete),
  • kopii Zelené karty.

 

Děkujeme. Případné dotazy směřujte na Alici Pařízkovou na tel. 233910486 nebo na e-mail alpa@a-tom.cz

 

* Poznámka pro nové oddíly – Zelené karty jsou karty sloužící k evidenci materiálu získaného ze státních prostředků - tedy z dotací. Karty vám na požádání pošleme z ústředí – můžete o ně požádat Alici Pařízkovou na

e-mail alpa@a-tom.cz,

1297848255|Do Okoře bez oře - 2.4. 2011 |

Z historie turistického pochodu
Do Okoře bez oře Poprvé se šlo v roce 1972 za účasti 354 osob V roce 1981 šlo nejvíce účastníků – 1955 Rok 1987 – k pěším přibyla i cyklotrasa 330 – to je nejmenší účast – rok 1990 Od roku 1992 je průchozí cíl na louce pod hradem Okoř
„20.000“ účastník prošel cílem v roce 1998 „30.000“ účastník prošel cílem v roce 2007 V loňském roce se zúčastnilo 1930 lidí Doposud prošli či projeli cílem 34.103 účastníci.

Bližší informace o akci naleznete v přiložených souborech.

Informace o akci

ing. Zdeněk Vejrosta
nám. Mládežníků 677
27801 Kralupy nad Vltavou
tel. byt: 315727491, tel. zam. 315713625
736506821
e-mail: kct.kralupy@seznam.cz
http://www.kralupy.cz/kct

1297755643|Kurz o hrách z dílny vedoucích TOM Kasiopea|

Nabízíme kurzík z dílny vedoucích TOM Kasiopea. Nebojte se názvu, jedná se o zážitkový kurz o hře, hrách a jejich uvádění a skládání programu na delší akce. Termín je 24. 2. 2011 - 27. 2. 2011. Díky tomu, že je kurz objednán z NIDM, je pro účastníky ZADARMO. Hradí si pouze dopravu. Pokud se chcete přihlásit, je potřeba se zaregistrovat do systemu.
Podrobné info je na adrese zde.

Anotace:

Cílem kurzu je získání vědomostí, dovedností a návyků k organizování a uvádění her a programů. Celý kurz bude veden formou zážitkové pedagogiky, výuka bude probíhat zejména formou aktivit, her, rozborů a diskuzí.

Program:

Obsahem je výběr, úprava a příprava her a aktivit tak, aby byly v souladu s vzdělávacím cílem, motivace účastníků, uvádění programů a zpětná vazba. Dále rozbor herních systémů a zdrojů inspirace pro originální hry. Součástí kurzu bude týmová příprava větší akce a skládání různých programových bloků při delších akcích.

Frodo - Fratnišek Serbus

603194024

1297684899|XII. Zimní sraz KČT ve Velkých Karlovicích 10.-13.2.2011|

Oblast KČT Valašsko - Chřiby se zhostila pořadatelství zimního setkání v krásném údolí Velkých Karlovic, plného starých dřevěnic, památek, stylových hotelů, penziónů a lyžařských tratí. Náš oddíl nemohl chybět a tak už ve čtvrtek proběhlo v hotelu Galík slavnostní zahájení i za naší účasti a v dalších dnech se vyráželo na připravené trasy. Počasí trošičku zhatilo dlouhodobou snahu pořadatelů, protože sníh z běžkařských tras buď zmizel, anebo zbyl nebezpečně ledový. Na běžky tudíž vyrazil málokdo, ale vše se dalo vynahradit krásnými výšlapy, případně sjezdovým lyžováním na výborně připravených sjezdovkách, tak jako jsme to využili my. V sobotu a neděli se nakonec objevilo i mrazivé slunce a to přispělo k dobré náladě účastníků, stejně jako závěrečný bál. Vzdálenější účastníci určitě odjížděli bohatší o zážitky ze Soláně, Pusteven, Radhoště, Karlovského muzea, Martiňáku, Kohútky, Malého Javorníku a dalších krásných míst Valašska.

TOM 9901 Čmoudík Ostrava    Rosťa Kašovský

1297673447|OHLÉDNUTÍ ZA ŠKOLENÍM VEDOUCÍCH ODDÍLŮ TOM 4. - 6.2.2011 Kaménka|

První únorový víkend proběhlo na asociační základně v Kamence školení mladých vedoucích, kteří se sjeli ze všech koutů naší krásné turistické vlasti. Sešla se nám úžasná parta mladých lidí ve věku 17 -35 let z různých oddílů s různým zaměřením. A také s různým očekáváním. Nutno podotknouti, že valná část z nich očekávala suše teoretické nikdy nekončící vysedávání v učebně    a psaní sáhodlouhých záznamů z bezpochyby důležitých přednášek.
   Chyba lávky, přátelé!
Celý školící víkend probíhal ve znamení pohybu, her a plamenných diskuzí....
  Ujasnili jsme si veškeré možné i nemožné úkoly, které by měl vedoucí během roku bravurně zvládat, zorientovali se v právu nejen táborovém, nahlédli do sociálních vztahů v dětských skupinách a pod taktovkou Kačky záchranářky si zopakovali základy poskytování první pomoci. Jednotliví účastníci si také odprezentovali svoje domácí úkoly, které měli prověřit jejich schopnost zorganizovat a kompletně připravit oddílovou výpravu. Celé dva dny byly pravidelně prokládány spoustou zajímavých a v podání dospělých lidí i velmi akčních her, které zajisté obohatí oddílové zásobníky všech zúčastněných.
  Za své snažení byli všichni řádně odměněni nejen patřičným osvědčením, ale také luxusně vybavenou pohotovostní lékárnou.
   Školení je za námi. Účastníci odjeli nabití dojmy, poznatky, radami a zkušenostmi ostatních.        A s pokladem největším, s kapsou plnou kontaktů a domluvených mezioddílových akcí.
   Velké díky celému lektorskému týmu za skvěle připravenou akci a účastníkům za nádhernou atmosféru. A také Mamce, za pravidelnou, teplou a skvělou stravu.
    Díky a nashledanou na dalším kurzu......

za lektorský tým      Molly

   A komuže patří jmenovité poděkování?
Standovi Permonovi Praisovi, Kubovi Kubayzovi Glasovi, Kačce Fiuraskové, Blance Molly Cermánkové a Mojmíru Pirátovi Nováčkovi, který se kurzu kvůli chřipce nezúčastnil, ale usilovně ho připravoval.
 

1297436662|Doregistrace členů pro rok 2011|

V sekci ke stažení přibyl formulář pro doregistraci členů. Naleznete ho i v této aktualitě.


1297416648|Táborové školy v létě 2011 – šance pro nadějné mladé vedoucí a instruktory!|

Moravská táborová škola proběhne na staré valašské usedlosti na Polaně ve Vsetínských
vrších od 20. do 27. srpna 2011.
Je určena pro všechny ve věku od 16 do 19 let, kteří hledají inspiraci, nové nápady a energii.
Náplní bude turistika, metodika i praxe vedení oddílu, tábora a her, tábornické znalosti,
fotografování, točení a zpracování videa, povídání se zajímavými lidmi a mnoho dalších
aktivit a překvapení.
Táborovou školu povedou Ivo Skoček, Jan Kopřiva a několik dalších osvědčených praktiků.

Česká letní táborová škola aneb zážitkový, vzdělávací a motivační týden
pro instruktory a instruktorky turistických oddílů mládeže ve věku 16-
19 let proběhne 20.-27.8.2011 ve Sloupu. Účastníci minulých ročníků se
shodují, že jde o mimořádný zážitek, při kterém získali řadu nových přátel
se společnými zájmy z celé České republiky: sport, turistika a touha vést
turistický oddíl mládeže.
Letní táborovou školu povedou Zdeněk Šmída a Tomek Hurt.

1297416378|Tip na zajímavé ubytování v Praze|

Vážení přátelé, nabízíme Vám zajímavý tip na ubytování, které provozuje řád kapucínů v Praze.

 

Oslovili nás  s nabídkou celoročního levného ubytování v kapucínském klášteře v Praze na Hradčanech. Ubytování je určeno pro studenty a skupiny mládeže. K dispozici jsou 2 šestilůžkové pokoje, 1 osmilůžkový pokoj a 1 dvanáctilůžkový pokoj. Sociální zařízení jsou společná na chodbách. Dále je možné využít společenskou místnost s kuchyňským zázemím pro přípravu jednoduchých jídel.

 

Cena za ubytování je 200 Kč za osobu a noc ve vlastním spacáku nebo 300 Kč za osobu a noc na posteli s lůžkovinami.

 

Další informace a kontakty lze nalézt zde

 

S pozdravem za bratry kapucíny br.Radek Navrátil OFMCap.