V domku v Uherském Hradišti se veselili místní

Ondra
Asociace

V neděli 15. 8. 2010 uspořádal Mužský pěvecký sbor Sady premiérové Zpívání na derflanských schodech.
Hosty této divácky atraktivní akce byly také mužské sbory z Míkovic a Hradčovic. Veřejnost přivítala a využila možnost navštívit a prohlédnout si ubytovnu mládeže. Takřka nikdo z přítomných však ani netušil jak se bývalá ,,klubovna\\\ proměnila hlavně uvnitř, jaké nabízí možnosti ubytování.

Chtěl bych Vám za všechny poděkovat, že jste nám umožnili vstup do těchto Vašich prostor a poskytli nám část zázemí při této akci.

Těším se na další spolupráci a ještě jednou dík.

S pozdravem
člen souboru a hostinský Zdeněk Kovařík

1283414657|Projekty na rok 2011|

Vážení kolegové, posíláme vám první várku informací o projektech 2011

Projekt Zahraniční 2011 termín odeslání žádosti je nejpozději do 10.9.2010. Podmínky pro vycestování i pro pobyt zahraničních účastníků u nás jsou stále stejné. Dotace je určena pro dětí a mládež od 10 do 26 let, délka akce musí být minimálně 5 a maximálně 14 dnů, dotace může být maximálně 50% nejlevnějšího způsobu dopravy. Pro zahraniční účastníky je dotace 200,- Kč na účastníka a den a nesmí přesáhnout 70% celkových nákladů. V případě, že oddíl vycestuje do zahraničí a ve stejném roce reciproční partner nepřijede, je třeba prokázat reciprocitu. Může to být smlouva mezi organizacemi o vzájemných návštěvách nebo například zvací dopis s uvedením místa a termínu pobytu jak českých dětí tak i děti partnerské organizace v ČR a s rozpisem programu návštěvy. Na reciprocitu bude kladen velký důraz při přidělování dotací a je nezbytnou součástí projektu. Vzhledem ke krácení dotací všeobecně, se MŠMT chce vyvarovat dotování akcí rekreačního charakteru a podporovat jen opravdu vzájemné výměnné akce. V příloze je formulář na zařazení akce do projektu na rok 2011. Každá část výměny má jednu stránku. Věnujte prosím pozornost popisu a zhodnocení akce a rozepište se také podrobněji u program akce. V případě, že oddíl vycestuje v průběhu školního roku, přiložte souhlas vedení školy s uvolněním žáků z výuky.

Projekt

Neorganizovaná mládež 2011 - termín na odeslání žádostí je do 10.9. 2010. Pravidla jsou stejná jako v minulých letech. Všeobecně akce by měly být pravidelně, alespoň 1x měsíčně, musí proběhnout na území ČR a nelze sem zařadit tábory. Na formuláři je třeba podrobněji rozepsat náklady. Znamená to, konkretizovat jednotlivé položky a uvést jejich předpokládanou cenu. Věnujte prosím pozornost jak popisu a zhodnocení akcí, tak také rozepište podrobněji i program jednotlivých akcí. U materiálu, který převyšuje hodnotu 40 000,- a tím patří do investičních nákladů, nelze žádat o dotaci.


 

Zdravím,

 

Alice Pařízková

1283414425|Aktuálně o soutěži 21|

Milí kolegové,

 

díky těm, kdo anoncovali svou účast v 21, soutěži, která bude mít finále dne 22.-24.10.2010 na Polaně (malé oddíly, neboli ty do 25 osob) a ve Sloupu, (velké oddíly, tj. ty od 25 osob).
Abychom soutěž, resp. její finále, vůbec spustili, musíme vědět, že je o něj zájem, že se oddíly přihlásí, že máme zajistit zázemí, porotu atd. Tím odpovídám těm, kteří \netušili\, že je dobré dát echo, že do soutěže jdou.


Ostatní, kteří o tom uvažují, prosím, aby nám to obratem, nejpozději do 5. září, sdělili,a to mejlem na adresu sekacka@a-tom.cz . Prosíme, abyste vážně a solidně uvážili, pokud se do soutěže přihlásíte, že pak se opravdu zúčastníte, pošlete formulář atd.


Odevzdání vyplněných formulářů jsme prodloužili do posledního zářijového dne, kdy je mejlem pošlete na adresu sekacka@a-tom.cz  nebo konzervativní poštou na ústředí k rukám Kateřiny Blandové. Na později odeslané, byť jen o půlden, nebudeme brát zřetel.
Píšeme už nyní, že pokud se do 5. září dozvíme, že je z každé kategorie nejméně 5 soutěžících oddílů (to je vpravdě minimum!), akce se bude konat.

 

*_Shrnutí: prosíme do 5.září anoncovat svou účast (zatím to učinily celkem 4 oddíly). 30.září je pak termínem pro odeslání vyplněných formulářů mejlovou či konzervativní poštou na roztocké ústředí._*


Považuji za poctivé napsat, že jakkoliv se budeme snažit udržet zveřejněnou výši odměn za bodovaná místa, je asi jasné, že v případě drastických škrtů v asociačním rozpočtu v roce 2011 bychom museli přidělované částky snížit. Pevně doufám, že hlavní motivací našich oddílů nejsou peníze a že je soutěž zejména možností poměřit mezioddílově své síly.

Díky za trpělivost

Tomáš Novotný

1283414225|Brigádničilo se v Dědově i ve Sloupu|

Brigáda, při které se čistila dědovská chalupa, sekala tamní louka a zpracovalo neuvěřitelné množství dřeva, ale také snědlo velké množství bůčku, je očima mladé účastnice Dalky z Brna opravdu pestrá..
V druhé půlce týdne se makalo ve Sloupu, skladba práce byla podobná : okna, koberce, tráva, bourání starého prasečího chlívka...Užitečný týden!

(ton).