Bambiridáda v Plzni

Ondra
Asociace

Tak už je to tu zas. Opět stejné místo, stejní lidé. Počítáme pokolikáté už podle triček s logem Bambiriády. Doma jich máme s tím letošním už 10. Slavíme tedy kulaté výročí. Každá organizace má jako motto pro svoji činnost zajímavé, ale méně známé místo v Plzeňském kraji. My jsme si vybrali Odlezelské jezero na Mladotickém potoce, které vzniklo v květnu 1872 sesuvem půdy po povodních a následným přehrazením potoka. Co do velikosti, je 4. největším přírodním jezerem v České republice.

Na trh se vydáváme tak jako v jiných letech s mini turistickým závodem, který naše oddíly charakterizuje asi nejvíce. Kromě klasických stanovišť přidáváme (tak jako na smíšenkách) kontrolu X, v našem případě otázky o Odlezelském jezeře. Přestože jsme vybrali všechny úkoly nejlehčí, jsou pro návštěvníky tvrdým oříškem. Zejména rozpoznat smrk od borovice dělá problémy i většině dospělých. Přesto je náš stánek neustále v obležení. Pro malé návštěvníčky jsme si připravili lovení dřevěných rybiček v Odlezelském jezeře. Odměnou všem byla vlastnoručně vyrobená medajle s logem a kontakty na A-TOM i náš oddíl. Tak jako v jiných letech, ani letos nemohly chybět výtvarné dílny, tentokrát jsme se věnovali malování a zdobení triček...

Po celou dobu jsme si ani na chvilku neoddechli, pouze v době, kdy měl na podiu koncert Martin Chodúr. To byly všechny stánky prázdné:-) Z našich interních statistik vyplynulo, že stánkem prošlo minimálně 563 lidí, přesně tolik se jich zúčastnilo turistického závodu, medajli si vyrobilo 480 zúčastněných. Tak to už je pěkná kupa lidiček.

Oddíly 4720 Hyperion a 4710 Saturn Plzeň