Srub Psí zub připraven pro tomíky

Ondra
Asociace

Od 10.února 2010 bude pro tomíky nově k dispozici další základna – chata Psí zub. Malebný srub nad řekou Sázavou tak láká k pobytu nejen svým krásným okolím. Romantické Posázaví lemované mnoha sruby nad strmými břehy Sázavy naskýtá možnost výprav pěších i naučných.

Samotný srub pojme přibližně 15 osob. Srub je bez elektřiny a bez vody a je postaven ve svahu kopce Medník, kolem kterého vede naučná cesta. Díky ní se můžete dozvědět více o Posázavském Pacifiku, pramenech a studánkách v okolí, ale třeba i vzácné rostlině, která dala srubu jméno – kandík psí zub.

Do srubu se dostanete nejlépe ze zastávky Petrov, který je vzdálen coby kamenem dohodil od soutoku Sázavy a Vltavy. Stránky o srubu se teprve připravují. Máte-li zájem si od 10. února odpočinout v klidném a krásném kraji Sázavy, neváhejte a napište či zavolejte Janě Dvořákové z ústředí (jana@a-tom.cz, tel: 220 910 460). Cena pobytu se bude pohybovat mezi 30-40 Kč na osobu za den. Klíče je ale prozatím nutné si vyzvednout přímo na ústředí v Roztokách.

Několik málo fotografií si můžete prohlédnout ve fotoreportu.