Betlém v Otrokovicích

Ondra
Asociace

Na hod Boží vánoční - 25. prosince 2009 se v parku před kostelem sv. Vojtěcha v Otrokovicích uskutečnil již 7. Živý Betlém. I letos díky podpoře mnoha organizátorů z farnosti sv. Vojtěcha v Otrokovicích, kteří celou akci připravili, firmy Luky MZ - www.reklamnibalonky.cz a Města Otrokovice, které akci podpořilo nejen finančně, ale zapůjčilo i prostory parku.

Přesně v 15 hodin vyšel průvod v čele se Svatou rodinou od kostela sv. Michaela na náměstí do betléma v parku před novým kostelem. Po přečtení vánočního příběhu z Bible se nad davem návštěvníků snesl anděl a do betléma začali proudit lidé z okolního kraje – poklonit se přišly děti, rodiny, ženy, muži a na závěr dorazili i Tři králové. Každá skupina přinesla Svaté rodině dary a potěšila je zpěvem koled.

V druhé půli Živého Betléma byly rozdány balónky, které účastníci vypustili do světa s přáním a myšlenkou pro všechny osamělé a trpící lidi, kteří nemohou neprožívat radostné a požehnané Vánoce. Program Živého Betléma uzavřel a pravý smysl Vánoc přiblížil otrokovický farář P. Josef Zelinka. Závěrečnou koledu „Narodil se Kristus Pán“ zazpívali společně všichni návštěvníci Živého Betléma se svícemi rozžatými Betlémským světlem. Mnozí se ještě zastavili u ohrad s ovečkami či kůzlaty a děti dostali na památku andělíčky, které pro ně nezištně vyrobily maminky z charitního Nového domova v Otrokovicích.

Překvapením letošního ročníku byla jistě reportáž Českého rozhlasu Brno, která byla odvysílána následující den 26. 12. 2009 v pořadu Dobré ráno.

Další Živý Betlém v Otrokovicích se uskuteční za 2 roky – 25. 12. 2011.

 

Zbyněk VACL, vedoucí oddílu TOM 1419 OTROKOVICE

Fotografie z Živého betléma najdete na http://www.tom1419.org