Práce, práce a zas práce v Opárně

Ondra
Asociace

Třicítka mladých tomíků z Kladna, Poděbrad, Brna, Roztok, České Lípy, Litoměřic a Prahy se sešla poslední srpnový týden na tradiční brigádě. Pracovali tentokrát v Opárně, při vyklízení mlýna před generální rekonstrukcí. Věru proměna oproti loňské a předloňské brigádě ve Sloupu! Místo pohodlné kuchyně sporák ve squatterské kuchyni, elektřina z agregátu pár hodin denně, polní sprcha hbitě zprovozněná kladenskými Roháči. A pak už jen vození hlíny z lednice, prostoru někdejšího mlýnského kola, sekání zelené džungle lopuchů a kopřiv, bourání starých záchodů...

O krky brigádníků pečovala Kačka Blandová z TOM S.T.A.N., podporována českolipskou Eliškou, kroky brigádníků směrovali Helenka Podroužková, Tomáš Novotný a Kamil Podroužek. Celou akci doprovázela dobrá nálada a vcelku solidní počasí, na jejím konci pak byl opravdu pořádný kus odvedené práce.

Na konec nutno připomenout, že oprava Opárenkého mlýna je umožněna díky financování z Evropské unie, přímo z Programu na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko - Cíl 3/Ziel 3. 

Tomáš Novotný