Finále Jedenadvacítky na Polaně (malé oddíly)...

Ondra
Asociace

Malé oddíly se setkaly k závěrečnému klání soutěže Jedendvacítka na Polaně na Valašsku. Pět oddílů se sjelo v pátek 17. října a hned večer předvedly oddíly prezentaci své činnosti a utkaly se v prvních soutěžích - testech, které prověřovaly jejich znalosti z organizace Asociace a KČT, ze znalostí turistických map. Hlavním soutěžním dnem byla sobota, která po snídani přivedla oddíly k lovu na prase, pak k testům z první pomoci, k soutěži v potápění (jen obličejů), ke stavbě jeřábu a před obědem na Malou Pardubickou, kde se překážky nepřeskakovaly, ale podlézaly.

Soutěží bylo i vaření oběda a na něj navazující pálení polene, kde kritériem bylo snížení váhy. Soutěžící mohli po obědě získat i zákusek, ale museli vyluštit hádanku. Jinak jim pastička zákusek značně znechutila. Pak již oddíly vyrazily do lesa, kde měly připravenu lanovou dráhu a poté se rozběhly do okolí základny a hledaly kontroly při rogainingu. V podvečer je čekalo řezání a štípání dřeva a míchání barev. Po večeři nastoupily oddíly k posledním soutěžím v klubovně a jimi byly testy ze znalostí přírody, KPČ, uzlů a poslední soutěží byla scénka. A že těch soutěží bylo jen dvacet? Tou
jedenadvacátou byla jejich celoroční činnost, vykázaná v tabulkách přihlášky do soutěže Jedenadvacítka.

Celkové vítězství obhájil předloňský vítěz TOM 3802 Lotři Hronov, druzí se umístil TOM 1303 Maracaibo z Třince a třetí TOM 4710 Saturn z Plzně. Jako čtvrtí skončil TOM 1419 Otrokovice a poslední benjamínek soutěže TOM 4315 Zálesáci z Ostravy.

Tabulka malých oddílů:

oddílbodymísto
TOM 3802 Lotři8941.
TOM 1303 Maracaibo7952.
TOM 4710 Saturn6783.
TOM 1419 Otrokovice6024.
TOM 4315 Zálesáci5625.

 

Soutěže připravoval tým pořadatelů ve složení Jirka Homolka, Mojmír Nováček a hlavně Ivo Skoček - Hop z TOM Zlaté šípy se svými dvěma vedoucími.

Mojmír Nováček