Dětský den v Bučovicích pořádal TOM Štíři

Ondra
Asociace

Turistický oddíl mládeže 7417 Štíři již podesáté zorganizoval dvoudenní program pro děti, tentokráte s náměte Hobit dle předlohy J.R.R.Tolkiena. 
Jako tradičně program začal v sobotu večer setkáním u táboráků v Hájku, kde se nejen opékaly sponzorské špekáčky, ale také se zpívalo za doprovodu kytar, soutěžilo o sladké i věcné odměny a bojovalo se v zábavných hrách i soutěžích. Téměř stovka účastníků za krásného srpnového večera zažila zajímavý tříhodinový program. 
V neděli dopoledne začal od 10:00 v zámecké aleji nelítostný souboj více jak padesátky závodníků na tříkolkách a bicyklech v sedmi věkových kategoriích o nejlepšího jezdce. Každý závodník se, většinou povzbuzován svými blízkými, zúčastnil závodu na rychlost, o nejpomalejší jízdu, slalomu a jízdy zručnosti. Před obědem pak byly rozdány každému zúčastněnému pěkné ceny a diplomy. 
Hlavní program začal v příjemném nedělním odpoledni ve 14:00 v renesanční zámecké zahradě, kdy do ní zavítalo téměř tisícovka občanů či návštěvníků Bučovic, z toho 381 soutěžící dítě. Ve 22 soutěžních disciplínách soutěžily na každém stanovišti nejen o nálepky do své průkazky, ale také o sladké a vitamínové odměny. Asi nejvíce se líbily soutěže přetahování se Zlobrem, prolézání pavoučí sítě, štafeta s laktosovou pálkou, běh na lyžích, tlučení hrnce, házení na nos a do tlamy, i další. Rodiče byli zapojeni do soutěže \Namaluj si svého tatínka\. Na konci pak ještě každý dostal, podle počtu nasbíraných nálepek, navíc speciální odměnu. Před zámkem se pak děti mohly zdarma vydovádět ve skákacím hradu, zábavné atrakci \Moucha\ nebo projet na koních či poníkovi. 
Poděkování patří i téměř čtyřicítce organizátorů za přichystání celého víkendu a všem sponzorům, jmenovitě: Město BUČOVICE; KOMERČNÍ BANKA - od karty k hypotéce; Jan KVAPIL - domácí potřeby, sklo; STÁTNÍ ZÁMEK Bučovice; HESTEGO Vyškov - specializovaná výroba ze železa; AUTOKLUB BUČOVICE; Josef REŠKA - stavební práce; Motel ARKÁDA - restaurace, ubytování; DROGERIE LIRA; Autodíly ABP Piňos; DŘEVODÍLO Rousínov - výroba nábytku; RACEK ELEKTRO; Jan KRATOCHVÍL - elektropráce; manželé BRYCHTOVI - vinotéka a penzion; TECHNICKÉ SLUŽBY města Bučovice Věříme, že všichni účastníci byli spokojeni a podařilo se tak naplnit motto celé akce: \Pojďme poskládat hezký den, nejen pro ty nejmenší!\  

Bc. Karel Pogštefl