Inovace asociačních webových stránek

Ondra
Asociace
Není to tak dávno, co jsme v poslední výročce slibovali inovaci našich asociačních stránek. A již dnes se můžeme změnami pochlubit…

Fotoreporty
Jak jste si již někteří mohli všimnout, na všech asociačních stránkách je implementováno nové zobrazování fotek. Umožňuje přehlednější zobrazení i prohlížení ve větších rozměrech než doposud. Navíc je zde možnost mít u každé fotografie popisující text. Pokud tedy zasíláte na ústředí fotografie z nějaké akce a chcete mít u fotografií popisující text, nabízejí i se dvě možnosti, jak toho dosáhnout:

1) Pošlete fotky na ústředí tak, že název souboru bude stejný jako popiska k fotce. Mějte však na vědomí, že název souboru nesmí obsahovat diakritické znaky, a že délka názvu souboru by neměla překročit 100 znaků.
2) Pošlete na ústředí očíslované fotky a k nim I tabulku přiřazení popisek fotek k názvu fotky.

V jakém formátu zasílat fotky na ústředí? Ideálně tak, aby rozměr fotky na šířku nepřekročil 800 pixelů (větší nelze zobrazit) a aby fyzická velikost jedné fotografie nepřesahovala 300kB. Celkové balíky fotek o velikosti do 10MB můžete zasílat přímo na e-mail příjemce, větší soubory posílejte pouze přes některou ze služeb úschovny, například www.uschovna.cz.
Popiska fotografie se zobrazuje pouze u zobrazení velké fotografie dole pod fotkou. Preferovaná varianta zasílání popisek je varianta 1).

Na asociačních stránkách také v hlavním menu přibyla položka Fotoreporty, ve které jednoduše najdete všechny fotoreporty, které kdy byly na asociační stránky vloženy. Jsou řazeny podle data publikace na asociačních stránkách.


Vyhledávání
Nemůžete na asociačních stránkách stále něco najít? Zkuste vylepšenou funkci vyhledávání, kterou naleznete hned pod hlavním menu v levém sloupci. Zadejte slovo, které hledáte (vyhledává i s diakritikou) a klikněte na Hledej. Zobrazí se vám seznam nalezených položek na asociačním webu. Vyhledává se v položkách Novinky (ústřední i z krajů), Fotoreporty, Ekonomické a Ke stažení.


Přidávání komentářů
Možná se vám také stalo, že jste chtěli napsat svů názor či vyjádření k nějaké akci nebo novince publikované na asociačních stránkách. Nyní máte možnost! Po kliknutí na zobrazení celé aktuality se vám na jejím konci zobrazí bublina Diskuze k novince. Ta funguje jednoduše na podobném principu jako kniha hostů. Takže stačí zadat své jméno, uvedené heslo proti spamu a text vašeho sdělení potvrzený tlačítkem Vlož příspěvek.

Věříme, že tyto inovace oceníte a naučíte se je využívat. Pokud byste nalezli s jejich používáním nějaký problém, napište administrátorovi, který se ho s vámi pokusí vyřešit. Na stejnou adresu (admin@a-tom.cz) můžete také napsat další náměty pro zlepšení asociačních stránek.