Pohádkový les v Poděbradech

Ondra
Asociace

Není už nejspíš Poděbraďáka, který by neznal Pohádkový les. Ten má totiž letos již čtrnácté pokračování. A dokonce i po tolika letech se stále zvyšuje účast – na tento ročník přišlo o 100 dětí víc než na ročník předchozí a vystrašeno jich tak bylo přesně 329. Co se strašidel týká – většina z nich také ještě sedí ve školních škamnách, a to převážně v těch Gymnázia Jiřího z Poděbrad. Ne všechna strašidla jsou sdružena v  TOM Robinsoni, který tuto akci každoročně pořádá.
Letošní květnovou sobotu se studenti přeměnili ve vodníky, čerty, princezny, ale i konkrétní postavičky jako Macha a Šebestovou nebo Dlouhého, Širokého a Bystrozrakého. Dohromady to dělá 34 pohádkových bytostí. Letos přišli dokonce i pralidé doprovázeni monumentálním mamutem, jehož příprava zabrala organizátorům několik měsíců. Ale stálo to za to. Málokdy je možné vidět pohromadě tolik radostných tváří dětí i dospělých, jako tomu bylo zde. Krásná vzpomínka na Pohádkový les bude navíc zalita sluncem, protože návštěvníkům přálo i pěkné letní počasí.
Organizátoři děkují všem, kteří jim při nelehkých přípravách podali pomocnou ruku, a těší se na setkání při příštím ročníku. 

Lukáš Zícha, kamarád poděbradských tomíků