Indiánská stezka 2008

Ondra
Asociace

DDM Týniště nad Orlicí si Vás dovoluje informovat o konání soutěže dvojic zaměřené na ochranu přírody a památek, na tábornické a sportovní dovednosti. Koordinátorem soutěže je Sdružení dětí a mládeže Tilia ve spolupráci s Domem dětí a mládeže v Ústí nad Labem a ČSOP Tilia Krásná Lípa.

Soutěž je otevřena všem zájemcům bez ohledu na jejich zřizovatele, klubovou příslušnost nebo organizaci. Zúčastňují se jí DDM, skauti, ZŠ, ŠD, tábornické oddíly, oddíly ČSOP a další. V roce 2008 bude soutěž probíhat již 12. rokem a je určená pro děti a mládež od 7 do 19 let. Soutěží se ve dvojicích zvlášť chlapci a zvlášť dívky, které jsou dále rozděleny do 4 věkových kategorií. Úkolem soutěžících je proběhnout v co nejkratším čase vymezenou trasu, na které je několik stanovišť, ve kterých se projeví fyzická zdatnost, přehled, praktické dovednosti, chytrost, ale také umění správně se rozhodnout (špatné odpovědi či dovednosti jsou hodnoceny trestnými minutami, takže se v konečném čase vždy projeví). Příklady stanovišť: přechod lanové lávky, střelba z luku, léčivé rostliny, přírodní a kulturní památky, savci, dřeviny, nerosty, ryby, abeceda táborníka apod.
Podrobnosti naleznete v příloze, veškeré další informace dostanete obratem na ddmslunicko@seznam.cz.
DDM Týniště nad Orlicí je akreditovaným regionálním koordinátorem této soutěže. Regionální kolo pro Východní Čechy se bude konat v sobotu 14. 6. 2008 v Týništi nad Orlicí. V každé kategorii postupuje vítěz do celostátního finále, které se koná v září na Jižní Moravě. Pokud se rozhodnete zúčastnit se soutěže, informujte nás, prosím, předběžně na výše uvedené emailové adrese.
Oficiální přihlášku soutěžních dvojic je potřeba doručit do 3.6.2008. Pravidla vypadají poměrně složitě, ale zkušenosti ukázaly, že všechno jde, když se chce. Pojďte s námi do toho!!